Terugblik op Farce Majeure: ‘Dat is uit het leven gegrepen!’ bij Theather RhederArt

Foto: Facebook: Farce Majeure

DIEREN – Onder de titel “Dat is uit het Leven gegrepen” blikt Farce Majeure coryfee Henk van der Horst, wegens groot succes, nòg een seizoen terug op het legendarische televisieprogramma Farce Majeure.

Bob van der Houven (bekend van Rail Away en Radio 4) vraagt Henk bij deze nostalgische terugblik naar zijn leukste anekdotes en bijzondere belevenissen achter de schermen. In deze theatervoorstelling wordt u mee op reis genomen langs nostalgische beeldfragmenten en oude sentimenten.

In september 1966, nu exact 50 jaar geleden, was bij de NCRV de eerste uitzending van het TV-programma Farce Majeure te zien. Farce Majeure, dat werd gevormd door Alexander Pola, Fred Benavente, Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak, ging op humoristische wijze in op de actuele gebeurtenissen in ons land en de wereld.

Farce Majeure werd enorm populair en liep onafgebroken tot 1976 op (destijds) Nederland 1. Van 1983 tot 1986 werd Farce Majeure nieuw leven ingeblazen met nieuwe afleveringen. Bekende Farce Majeure-liedjes die in het geheugen van de kijker zijn gegrift staan “Kiele Kiele Koeweit” (naar aanleiding van de oliecrisis) en “Het is uit het leven gegrepen’’. Dit laatste lied zal in de voorstelling met actueel nieuws ten gehore gebracht worden. Een voorstelling met een hoog ‘Oh ja’ gehalte en soms nog steeds verbazend bij de tijd!

De voorstelling is zondag 26 maart aanstaande te zien in Theater RhederArt in Dieren. De voorstelling begint om 14:30 uur in Schouwburg Theothorne aan het Callunaplein 77. Kaarten zijn online te bestellen via de website http://www.rhederart.nl

Kijk voor meer informatie op:

Facebook: https://www.facebook.com/FarceMajeure2015?ref=hl
Twitter: https://twitter.com/FarceMajeure

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen