Dieren Noordoost na 40 jaar de schoonste wijk van Nederland!

Foto: DiNo40

DIEREN – Bewoners van de wijk Dieren Noordoost gaan op zaterdag 25 maart (Landelijke Opschoondag) aan de slag om uiteindelijk de schoonste wijk van Nederland te worden.

Wethouder Ronald Haverkamp geeft daarvoor het startsein om 10.00 uur bij het wijkcentrum De Drieschaar, Meidoornlaan 197 in Dieren.

De strijd tegen het afval

Een schone wijk begint bij jezelf. Dat is het idee dat de bewoners van de jubilerende wijk Dieren Noordoost hebben. Daarom heeft het wijkplatform DiNO de projectgroep ‘De schoonste wijk van Nederland’ in het leven geroepen. Samen met de bewoners gaan ze de strijd aan tegen het afval om zo de schoonste wijk van Nederland te worden.

Landelijke Opschoondag

Mensen in heel Nederland maken op 25 maart een openbaar gebied zwerfafvalvrij. Zo zorgen ze samen voor een schone en fijne buurt. In Dieren Noordoost is deze dag tevens de start om de wijk Dieren Noordoost op de kaart te zetten als de schoonste wijk van Nederland. Inwoners worden van harte uitgenodigd mee te doen; vele handen maken licht werk.

Aanmelden is niet verplicht maar wel handig in verband met de benodigde koffie en koek na afloop. Medewerkers van de gemeente Rheden ‘buurten mee’ en zijn zaterdag aanwezig, ze zorgen voor grijpers en het afvoeren van het zwerfvuil.

Veertig jaar Dieren Noordoost

De bouw van Dieren Noordoost is begonnen in 1977. Dat betekent dat de wijk dit jaar veertig jaar bestaat. Werkgroep Dino40 gaat daar een ware feestweek voor op touw zetten in september. Ook daagt zij bewoners uit om gedurende het hele jaar activiteiten te organiseren.

Jubileum

Daarom gebruikt de werkgroep Dino40 de landelijke opschoondag als aftrap van het jubileumjaar. Leden van de werkgroep zijn op 25 maart bij De Drieschaar aanwezig om belangstellenden te informeren over hun plannen.

Meer informatie

Voor het aanmelden en meer informatie over de zwerfvuilactie kunt u contact opnemen met Ellen van de Beek en Sara Courbois via [email protected].

Wethouder Ronald Haverkamp:

“Ik vind het super dat de bewoners van Dieren Noordoost zich hiervoor inzetten. In plaats van mopperen over zwerfvuil en hondenpoep, nemen ze het heft in eigen handen en gaan ze voor de schoonste buurt van Nederland. Het is mooi om te zien dat bewoners verantwoording nemen voor hun eigen buurt. En wij als gemeente ondersteunen dit soort initiatieven graag”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen