Na 40 jaar de schoonste wijk van Nederland!

DIEREN – Afgelopen zaterdag rond 10.00 uur hadden zich 25 volwassenen en 5 kinderen als vrijwilligers verzameld, bij de Drieschaar zij werden ontvangen door Sara Courbois van de werkgroep DiNo40. Zij dankte hen voor het meedoen met deze Opschoondag

Nadat alle aanwezige van koffie of thee waren voorzien in de Drieschaar, werd iedereen van harte welkom geheten en werden de werkzaamheden van deze morgen verdeeld zodat men in groepjes van een viertal mensen de wijk ingestuurd konden worden.

Ook wethouder Ronald Haverkamp nam kort het woord en onthulde een nieuw bord dat geplaatst zal worden op een grasveld in de buurt waar alle hondenpoep verzameld zal worden deze morgen. Bewoners kunnen dan met eigen ogen zien hoeveel hondenpoep er in de wijk ligt wat niet opgeruimd is. Dit zal natuurlijk later door de gemeente verwijderd worden.

De voorzitter van DiNo40 gaf het belang van de Opschoondag nog eens aan, uiteindelijk de schoonste wijk van Nederland te worden in dit feestelijk 40e bestaansjaar van Dieren Noordoost. En kondigde verschillende acties en feestelijke gebeurtenissen aan die komend jaar nog te wachten staan voor de wijk-/buurtbewoners.

Nadat rond 12.00 uur iedereen zich weer bij de Drieschaar meldde met zijn volle vuilniszak, kon men zien dat het een zeer geslaagde actie was maar liefst 19 zakken met vuil en een kruiwagen met hondenpoep opgeruimd. Als dank was er voor iedereen nog wat te drinken en een heerlijke gevulde koek, waarna de morgen werd afgesloten.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Opschoondag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen