Rheden eet smakelijk; geel-zwart

Foto: Red Junasun via Foter.com CC BY

Column – Het was al mogelijk om een Vitesse uitvaart te regelen, Vitesse geurtjes te kopen en je tank te vullen met geel-zwarte brandstof waarbij je kans maakt op korting als Vitesse wint.

Met het oog op de komende KNVB-bekerfinale waarin Vitesse voor de vierde keer probeert te winnen (tot nu toe 3 keer verloren), speelt de horeca daarop in door speciale zaken aan te bieden.

Snackbar ’t Beumertje op de Geitenkamp biedt voor € 1,75 een Vitesse frikandel aan. Op het artikel daarover in De Gelderlander werd al snel gereageerd met een voorstel om het ding een Fritesse te noemen. Snackbar eigenaar Gert-Jan Beumer laat in het filmpje zien hoe de frikandel uit het vet in spek gerold nogmaals gebakken wordt, dan van een plakje gesmolten kaas wordt voorzien. Tot slot wordt het gele shirt van zwarte strepen voorzien door een barbecuesaus. ‘Een stoere snack, voor mannen die van voetbal houden. Al mogen vrouwen er uiteraard ook van eten.’ tekent De Gelderlander op uit Beumers mond. Die daar nog aan toevoegt dat de spelers van Vitesse welkom zijn voor een gratis frikandel als zij gewonnen hebben.

Bar-restaurant Graaf Otto bij Sonsbeek in Arnhem heeft volgens De Gelderlander een heus Vitesse toetje op de kaart staan. Uw columnist heeft het weliswaar niet kunnen vinden op de website, het ziet er wel mooi uit en dat kan niet gezegd worden van de frikandel.

De kans dat we volgend jaar wekenlang worden lastig gevallen met oranje Tompouces is na afgelopen zaterdag flink afgenomen. Uw columnist gaat van het zonnige weer genieten.

Rheden eet smakelijk!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen