Crowdfunding voor muurschildering in Dieren

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

DIEREN – Voor het eerst heeft Cultuurbedrijf RIQQ een crowdfundingsactie. Voor het project van de muurschildering op het Ericaplein in Dieren is al landelijke subsidie verkregen en een bijdrage van de gemeente Rheden.

Het RIQQ probeert met deze actie nog de laatste middelen bij elkaar te brengen. Als ze voor 25 mei het streefbedrag van €2.000,- halen, verdubbelt de gemeente dit bedrag nog eens!

Kunstproject

Ouderen en jongeren die samen een grote prachtige muurschildering maken op de troosteloze wand van de sporthal op het Ericaplein. Een ontmoeting van verschillende generaties door middel van een kunstproject. Cultuurbedrijf RIQQ, de Verfbrigade en Buurtvereniging Stenfert staan klaar om dit te organiseren en de buurt heeft goede ideeën ingebracht.

Crowdfunding

Er is genoeg geld om de professionele begeleiding door de Verfbrigade, de bijeenkomsten en het wervingsmateriaal te bekostigen. Alleen de verf en de hoogwerker nog! Het RIQQ komt €4000,- te kort. Als ze op tijd €2000,- bij elkaar brengen, doet de gemeente Rheden er nog eens €2000 bij!

Van Dierenaren voor Dierenaren!

Het zou toch fantastisch zijn als men met z’n allen er voor kan zorgen dat de inwoners van Dieren een kunstwerk krijgen waar iedereen trots op kan zijn. Van Dierenaren voor Dierenaren! Ga naar http://www.geeferom.nl/project/muurschildering-ericaplein en doneer, iedere euro telt, in dit geval telt iedere euro zelfs voor twee!

Bijzondere muurschildering

Thomaz van Os van de Verfbrigade: “Dit is voor ons wel een heel bijzonder project. Wij geven workshops en maken muurschilderingen in opdracht maar hebben nog nooit met ouderen gewerkt. Via de denktank hebben de ouderen zelf aangegeven dat ze weleens graffiti wilden maken. Dat leek hen spannend, leuk en een mooi verhaal naar hun kleinkinderen. Wij reden door Dieren en zagen de muur op het Ericaplein die wel een opfrisbeurtje kan gebruiken. Het is een plek waar veel jongeren zijn. Zo kwamen we op het idee om hen er ook bij te betrekken. Door samen te werken aan  een mooie muurschildering van beelden uit het leven in Dieren ontmoeten de ouderen en jongeren elkaar, leren ze elkaar beter kennen en ontstaat er meer begrip voor elkaar. Er is zeker ook een rol voor de buurtbewoners: zij denken en werken mee als ze dat willen.”

Buurtvereniging doet mee

Mary van Baal van de buurtvereniging Stenfert vindt het heel leuk om mee te doen: “Ik ken cultuurbedrijf RIQQ van het wijktheater Stennis in Stenfert en wil heel graag weer een bijdrage leveren aan dit nieuwe project. Wij hebben een tienersoos en kennen de ouderen goed. In mei gaan we hen én onze vrijwilligers het plan uitleggen en hen vragen om mee te doen. Ik zie dit echt als een buurtverbintenis. Wij stellen ook een muur in ons Pand 31 ter beschikking om op te oefenen en we verzorgen de catering tijdens het schilderwerk.”

Cultuurbedrijf RIQQ

Jet Smeets, projectleider Cultuurbedrijf RIQQ vertelt enthousiast: “Het project ‘muurschildering Ericaplein’ is een onderdeel van de lijn ‘Rimpelingen’. Samen met een denktank van ouderen hebben we een lijn van kunstprojecten opgezet voor ouderen in Rheden. Doel is onder andere om ouderen, jeugd en wijkbewoners met elkaar in contact te brengen en de leefbaarheid en de cohesie in de wijk te vergroten. Wij zijn er van overtuigd dat meedoen aan kunstprojecten mensen verrijkt, sterker maakt en bij elkaar brengt. In maart hebben we een informatieavond voor de buurt georganiseerd en onze plannen gepresenteerd. Het was inspirerend om te zien welke ideeën er geopperd werden.”

Het eerste doel van het RIQQ is het binnenhalen van het ontbrekende bedrag van €2.000. Maar weet je nu al dat je graag een artistieke bijdrage wilt leveren? Het RIQQ houdt je op de hoogte via de site http://www.riqq.nl en ze verspreidt een folder over de mogelijkheid om mee te doen. Voor vragen of aanmeldingen kun je terecht bij Cultuurbedrijf RIQQ 0313 – 41 56 03.

Muurschildering

 

'

Reacties

article
97180
Het zou fantastisch zijn als de inwoners van Dieren een prachtig kunstwerk krijgen
DIEREN – Voor het eerst heeft Cultuurbedrijf RIQQ een crowdfundingsactie. Voor het project van de muurschildering
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/97180/crowdfunding-voor-muurschildering-in-dieren/
2017-04-07T12:57:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2017/04/07125544/Muurschildering-Ericaplein-Cultuurbedrijf-RIQQ.jpg
Buurtvereniging Stenfert, Crowdfunding, Ericaplein, Muurschildering, RiQQ, Sporthal, Verfbrigade
Nieuws