Eerste natuurbrand in Velp/Rozendaal wordt groots aangepakt

VELP/ROZENDAAL – Om 15.41 werden de vrijwillige brandweer van Velp en de brandweer van Arnhem gealarmeerd voor een natuurbrand aan tussen de Schelmseweg, Arnhemse Allee en de A12. De Schelmseweg is korte tijd afgesloten geweest tussen Rozendaal en de A12.

Al snel werd er opgeschaald en werden ook onder andere de bosbrandvoertuigen van Rheden en Dieren ter assistentie naar de brand geroepen. Dit om onder andere de bereikbaarheid van het bosgebied te kunnen waarborgen en de brand snel onder controle te kunnen krijgen.

Doordat er groots opgeschaald werd, kon de brandweer de brand snel onder controle krijgen. Er heeft een stuk bosgebied met hoofdzakelijk struiken en gras, van circa 100 bij 200 meter in brand gestaan.

Ook gingen er diverse Rapid Intervention Vehicles (Landrovers) ter plaatse, die speciaal aanwezig zijn om op zeer moeilijk terrein toch een brand in een beginstadium te kunnen blussen, deze hebben 500 liter water bij zich. Terwijl de bosbrandvoertuigen 5.000 tot 10.000 liter water bij zich hebben.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen