Groei & Bloei lezing over Geldersch Landschap en Kasteelen

Foto: Groei & Bloei Veluwezoom

SPANKEREN – Herman Heskamp geeft een lezing over de prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen in de regio. Hij neemt u met behulp van een PowerPoint-presentatie mee door Gelderland en in het bijzonder de omgeving van de Veluwezoom.

Hij vertelt over het ontstaan van de zuidoost Veluwe met haar specifieke waterhuishouding.

De mooiste natuurterreinen en kastelen worden belicht en ook gerealiseerde natuur- en erfgoedprojecten. De kasteeltuinen in onze omgeving, zoals de fraaie tuin van kasteel Rosendael met eeuwenoude bomen en stinzenplanten en Huis te Eerbeek met het omringende park komt zeker aan de orde.

Ook natuurgebieden en de bijzondere planten die daar voorkomen worden besproken sproken, zoals de Loenermark en Warnsborn.

Natuurgebieden met een grote rijkdom aan planten en dieren. Fraai ingerichte kastelen en historische huizen omringd door parken en tuinen. Bij elkaar een buitengewoon waardevolle combinatie van cultuur en natuur.

‘Het is toch maar boffen dat we in zo’n prachtige provincie wonen, misschien wel de mooiste van het hele land. Na deze lezing bent u zich daar nog eens te meer van bewust’ aldus de organisatie Groei & Bloei.

Aanvang van de lezing 20 april om 19.30 uur. Vrij entree voor leden. Niet-leden betalen € 3,00. Dorpsweg 65 A, Spankeren.

Groei & Bloei

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen