Kom naar en bij de brandweer in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Brandweer Velp zet haar deuren open voor een open dag, om te laten zien en beleven wat de brandweer allemaal doet maar ook om Velpenaren enthousiast te maken om zich aan te melden als vrijwilliger.

Zaterdag 22 april organiseert Brandweer Velp een open dag / wervingsdag met leuke en leerzame demonstraties.

Er staat een stand waarbij je de leukste brandweer cadeaus kan kopen. Ze hebben daarnaast leuke acties voor extra voordeel.

Ben jij 18+ en wil je iets goed en nuttigs doen voor de maatschappij sluit je dan aan bij de brandweer.

Het korps bestaat uit een hechte groep vrijwilligers en enkele beroepsbrandweermensen.

Tussen deze groepen zit geen enkel verschil. Ze hebben/krijgen dezelfde opleiding en maken allen deel uit van het korps. Het enige verschil; een vrijwillige brandweerman of – vrouw zet zich naast zijn of haar werk, in voor de brandweer.

Enkele vragen en antwoorden:

Heb ik dan nooit meer tijd voor mezelf?

Jawel, maar verwacht wordt dat je bereikbaar en inzetbaar bent in je ‘vrije’ tijd. En ja, dat is ook ’s nachts. Kun je echt niet, dan meld je je af en dan wordt daar rekening meer gehouden. Dit kun je online aangeven.

Maar ik zit net te eten, en nu?

Jammer dan…., het eten kan wachten, de brandweer niet.

Mijn kind zit in bad en de pieper gaat, wat dan?

Natuurlijk laat je je kind niet achter, jammer maar dan ben je dus niet inzetbaar. Veiligheid boven alles, ook je eigen veiligheid. Je had je eigenlijk af moeten melden maar er zijn vast collega’s die al onderweg zijn.

Je bent niet de enige

Het korps heeft meer mensen nodig dan op de brandweerauto bij een uitruk kunnen, dit omdat niet alle vrijwilligers beschikbaar zijn op hetzelfde tijdstip.

De eerste 6 personen die bij de kazerne aankomen en hun pak aan hebben stappen op en gaan op weg. Uiteraard zit daar altijd een chauffeur en een bevelvoerder bij, de 4 brandweermensen achterin zijn de mensen die beschikbaar en de snelste zijn. Immers, elke seconde telt.

Ik woon in Velp maar ik woon relatief best ver van de kazerne, zal ik me toch aan melden?

Ja, iedereen is welkom en kan dienstbaar zijn, maar het zal best lastig worden om tijdens de eerste uitruk op de auto te zitten. Als de ploeg weg is kun je weer huiswaarts, of indien mogelijk even wachten, omdat, als er opgeschaald wordt, jij al direct aanwezig en inzetbaar bent.

Is het 100% vrijwilligerswerk?

Je inzet is 100% maar je krijgt er wel een financiële vergoeding voor. Je krijgt een bijdrage voor o.a je inzet, opkomst, oefenavonden en je opleiding.

Heb je meer vragen, twijfel je nog of ben je benieuwd wat het inhoud om brandweerman of vrouw te worden/zijn?

Ga naar de open dag of informeer bij Ploegcommandant Mike Zevenbergen op 088 355 59 18 of mail naar [email protected]

  • Datum: zaterdag 22 april, 10.00 – 16.00 uur
  • Locatie: brandweerkazerne Velp, Noorder Parallelweg 21

Natuurbrand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen