Open dagen Koepelgevangenis Arnhem trekken veel publiek!

REGIO – Het paasweekend trekt een volle koepelgevangenis in Arnhem, de huidige huurder van het complex, Prison Experience, heeft de deuren opengesteld en geeft rondleidingen over het terrein en door de gebouwen van de Koepelgevangenis.

Op Hemelvaartsdag, 25 mei is er weer een mogelijkheid rondleidingen te volgen!

Maar liefst 1450 mensen grepen de kans en reserveerden kaarten voor een rondleiding van ruim één uur in het paasweekend. De dagen waren al snel volgeboekt en de organisatie had niet verwacht dat er zo veel mensen geïnteresseerd zouden zijn om een bezoek te brengen aan de gevangenis die zijn start kende in 1883.

Het complex is 129 jaar lang gevangenis geweest, en heeft na een aantal jaren leeg gestaan te hebben, kortgeleden nog dienst gedaan als opvang voor asielzoekers. Het heeft al eerder te koop gestaan (net als nu) en is nu verhuurd voor één jaar aan Prison Experience dat er diverse activiteiten organiseert zoals teamuitjes, Chained & Infected Escaproom en Jailbreaker voor de ultieme ervaring in dit indrukwekkende gevangeniscomplex.

In groepen van 20 tot 25 mensen en onder begeleiding van een ervaren gids met kennis van de gebouwen en het terrein blijft geen ruimte verborgen voor een bezoek. Maar het meest indrukwekkende is de koepelgevangenis zelf, hier zaten jarenlang maximaal 352 gevangen opgesloten. De koepel is 36 meter hoog en heeft een diameter van maar liefst 65 meter, op de vloer is een prachtig kunstwerk te zien.

Bent u geïnteresseerd in het meemaken een rondleiding? Ga dan naar: http://prisonexperience.nl/ en reserveer! Natuurlijk kan je er ook voor andere informatie terecht.

Klik op de bovenste foto voor een uitgebreide foto-impressie van de gevangenis.

Prison Experience

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen