Mindervaliden weer in de spotlights op de kermis in Velp

VELP – Donderdag 20 april startte de Oranjekermis op de parkeerplaats achter de Albert Heijn in Velp. Dit jaar is een drie verdiepingen hoog Funhouse nieuw, De grootste attractie is dit jaar de 55 meter hoge Booster.

Gehandicapten

Al weer voor het vijftiende achtereenvolgende jaar heeft Velp voor Oranje alle gehandicapte bewoners en bezoekers van dagverblijven uitgenodigd om naar de Kermis te komen. Ook zelfstandig wonende Velpenaren met een beperking waren natuurlijk van harte welkom. Vrijdagmiddag om 13.30 uur en 14.30 uur werden deze speciale gasten begroet door wethouder Ronald Haverkamp. En daarna begeleidde hij hen, net als voorgaande jaren de burgemeester deed, in de diverse kermisattracties.

Ook vrijwilligers van wijkvereniging Daalhuizen-Oost, studenten van Hogeschool Larenstein en bestuursleden van Velp voor Oranje hielpen daarbij. De attracties draaide langzamer en de muziek stond zachter. Na afloop waren er oliebollen, frisdrank en een presentje voor alle deelnemers.

Booster

Alleen al door zijn hoogte een blikvanger op zich. Maar als hij eenmaal draait is het gevoel zowel bij inzittenden als bij de kijkers: ‘spectaculair, adembenemend, sensationeel!’ Voor anderen zijn de oliebollen uit de nostalgische gebakkraam de grootste attractie. Ook dit jaar kwamen de oliebollen van Nico Sterrenberg als een van de tien lekkerste uit de AD-oliebollentest.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen