Ontmoetingsdag Begraafplaats Ellecom

ELLECOM – Zaterdag 22 april was er voor de tweede keer een ontmoetingsdag op de begraafplaats aan de Zutphensestraatweg in Ellecom. Belangstellenden konden de begraafplaats bezichtigen en vragen stellen aan de aanwezige bestuursleden.

Bezoekers werden ontvangen met een kop koffie of thee met wat lekkers, en konden deze dag met vragen terecht bij de voorzitter de heer Edwin Ruigrok van de begraafplaats of bij de andere bestuursleden. Ook waren enkele vrijwilligers aan het werk op de begraafplaats en bezig met het onderhoud, zoals onkruid wieden en het snoeien van struiken. Ook werd onder begeleiding van een gemeentewerker een grafsteen weer recht geplaatst. Normaal word elke eerste woensdag van de maand door zo’n 10 tot 12 vrijwilligers onderhoud gedaan op de begraafplaats, met begeleiding van de vaste tuinman Paul van Rooyen.

De begraafplaats, die gestart is in 1874 zijn bijna 1100 mensen begraven, er zijn nog ruim honderd plaatsen beschikbaar.

Bij de eerste ontmoetingsdag vorig jaar bezochten zo’n 30 bezoekers de begraafplaats uit alle delen van het land, deze tweede keer bezochten ruim 70 niet alleen rechthebbenden, maar ook belangstellenden.

Het bestuur was blij met de grote opkomst deze dag, klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie bezoek de website http://www.begraafplaatsellecom-desteeg.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden