Vrijwilligers zetten zich in voor landgoed Bingerden!

Foto:

REGIO – Op zaterdag 29 maart jl. hebben vrijwilligers hard gewerkt op landgoed Bingerden te Angerlo. Vrijwilligers hielpen voor het eerst mee met het onderhoud op het landgoed. 

Ze hebben afrastering vrij gesnoeid en klimop van bomen verwijderd. Bingerden is één van de oudste bewaard gebleven buitenplaatsen in ons land, en ligt aan de rivier de IJssel, even buiten het dorp Angerlo. 
Bingerden vormt een groene oase, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Om al dit erfgoed in stand te houden, is veel werk nodig. Hieraan kunnen vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren. 
Op maandag 7 april om 20.00 uur vindt  op het landgoed een startbijeenkomst van de vrijwillige landgoedwerkgroep Bingerden plaats. Iedereen die interesse heeft, maar het vooral ook leuk en gezellig vindt om vaker op het landgoed aan de slag te gaan, wordt uitgenodigd voor deze eerste werkgroep bijeenkomst. 
Wilt u ook af en toe meehelpen op landgoed Bingerden? Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland via telefoonnummer 026- 3537444 of via [email protected]. Na opgave ontvangt u informatie over het tijdstip en het adres van de werkgroep bijeenkomst.
Start landgoedwerkgroep Bingerden 7 april
Afgelopen zaterdag werd door de vrijwilligers hard gewerkt op het landgoed. De vrijwilligers hebben aangegeven vaker op het landgoed aan de slag te willen, vanwege de vele en diverse werkzaamheden die nu eenmaal op een landgoed gedaan kunnen worden. Denk aan het snoeien van hagen, het onderhouden van bos of het herstellen van rasters. Daarom wordt op 7 april een vrijwillige landgoedwerkgroep opgericht, die vaker op het landgoed in actie gaat komen. 
Om  de cultuurhistorische aspecten en het prachtige landschap op landgoed Bingerden in stand te houden, is landgoed Bingerden samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland op zoek naar vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken en als vrijwilligersgroep gedurende een langere periode landgoed Bingerden een handje willen helpen. 
Stichting Landschapsbeheer Gelderland heeft al eerder met veel succes enthousiaste landgoedwerkgroepen opgericht die landgoederen helpen bij het onderhoud van de landschapselementen. Kijk voor meer informatie op: www.landschapsbeheergelderland.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
sam2779
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen