45ste Avondvierdaagse Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Dit jaar wordt in Rheden voor de 45e keer de Avondvierdaagse georganiseerd. In tegenstelling tot andere jaren wordt deze dit jaar georganiseerd in de maand mei en wel van 8 t/m 11 mei.

Het bestuur van de Avondvierdaagse Rheden (A4D) is blij met een enthousiaste groep van ongeveer 50 vrijwilligers die hun steentje bijdragen aan dit fantastische wandelevenement.

Natuurmonumenten

We mogen er in Rheden trots op zijn dat we met een belangrijke partner als Natuurmonumenten in staat zijn om de wandeltochten in een prachtige bosrijke omgeving te kunnen organiseren. Op die natuur moeten we met z’n allen natuurlijk erg zuinig zijn. Daarom is het bestuur van de A4D een aantal jaren geleden begonnen met het project om het zwerfafval in het bos terug te dringen.

Ook dit jaar is daar weer veel aandacht voor. Samen met “Supporter van Schoon.NL” wil de organisatie er alles aan doen om het zwerfafval probleem onder de aandacht te brengen van de wandelaars.  Op diverse plekken langs de routes zullen afval-verzamelplekken worden ingericht. Ook zullen de deelnemende basisscholen informatie pakketten ontvangen over www.supportervanschoon.nl

Het bestuur doet bij dezen een dringende oproep om het afval niet in het bos achter te laten, maar op de daarvoor ingerichte plaatsen.

Nieuwe 2,5 km route

Naar aanleiding van diverse signalen die bij de organisatie binnen kwamen, heeft het bestuur dit jaar voor het eerst ook een route van 2,5 km opgenomen; speciaal voor de minder validen, ouderen en kleine kinderen uit het dorp. Deze afstand wordt op twee avonden ingezet, namelijk op maandag 8 mei en op donderdag 11 mei.

Een dergelijke route vergt voor deelnemers die afhankelijk zijn van een rolstoel extra begeleiding. Om de groep mensen in de rolstoel te helpen is de organisatie op zoek naar ongeveer 25 personen per avond. Op de laatste avond zullen de medailles van deze routes worden uitgereikt door iemand van het gemeentebestuur. Het bestuur hoopt op een groot succes van deze route en ziet er naar uit om de route ook de komende jaren voor deze groep uit te mogen zetten.

De teruglopende belangstelling voor de 15 km route heeft de organisatie doen besluiten deze route te laten vervallen. Het werk van de uitzetters, regelaars, controleposten e.d. weegt jammer genoeg niet op tegen de enkeling die bereid is die afstand te wandelen.

De starttijden voor de verschillende afstanden zijn als volgt:

Maandag

  • 2.5 kilometer 18:15 – Startlocatie Rhederhof (Worth Rhedenseweg 45)

Maandag Dinsdag en Woensdag

  • 5 kilometer 18.45 tot 19.15 uur – Startlocatie Sc Rheden (IJsselsingel 91)
  • 10 kilometer 18.30 tot 19.00 uur – Startlocatie Sc Rheden (IJsselsingel 91)

Donderdag (intocht)

  • 2.5 kilometer 18:15 – Startlocatie Rhederhof (Worth Rhedenseweg 45)
  • 5 kilometer 19.00 tot 19.15 uur – Startlocatie Sc Rheden (IJsselsingel 91)
  • 10 kilometer 18.30 tot 18.45 uur – Startlocatie Sc Rheden (IJsselsingel 91)

Verkeersregelaars

Afgelopen jaar had de Avondvierdaagse de primeur om tijdens hun evenement gastheer te zijn voor een praktijkinstructie van een groep Verkeersregelaars uit Velp. Naast een digitale instructie via het internet was er veel behoefte om het regelen van het verkeer in praktijk toe te passen, onder begeleiding van ervaren instructeurs. Deze proef is zo goed bevallen dat gemeente, politie en verkeersregelaars allen van mening zijn dat hieraan vervolg gegeven moet worden.

Ook dit jaar krijgen alle verkeersregelaars in de gemeenten Rheden en Doesburg de gelegenheid om bij andere evenementen een praktijkinstructie te volgen. In Rheden wordt deze instructie door een tweetal (gepensioneerde) politieagenten gegeven tijdens de Rhedense Avondvierdaagse.

Fantastisch evenement

Het bestuur en haar vrijwilligers hebben er wederom alles aan gedaan om weer een fantastisch evenement neer te zetten. Zij wensen alle deelnemers veel wandelplezier toe tijdens de 45e Avondvierdaagse.

http://www.avondvierdaagserheden.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen