Dodenherdenking Rheden De Steeg

RHEDEN – Op donderdag 4 mei werd zoals ieder jaar één van de Dodenherdenkingen bij het Rozenbos in Rheden gehouden, Net als andere jaren kwamen de meeste belangstellenden in twee stille tochten, te voet naar het oorlogsmonument in het grasveld aan het Rozenbos gelopen.

Voordat om 20.00 uur de 2 minuten stilte werden gehouden, verwelkomde de voorzitter Wim van Giessen van het Comité 4 en 5 mei iedereen van harte welkom.

Ook een groot deel van het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden was aanwezig bij deze Nationale Herdenking. Burgemeester Petra van Wingerden en wethouder Nicole Olland legden namens het college een krans bij het monument, waarna de burgemeester een toespraak hield.

Zij wees er op dat: “Wij blij mogen zijn dat we hier in vrede kunnen leven en dat, dat niet vanzelfsprekend is, kijk naar diverse andere landen om ons heen, gezien de vele oorlogen die daar op dit moment heersen.”

Belangstellenden konden zich vanaf 19.20 uur verzamelen in Rheden bij de muziektent aan de Veerweg/Havelandseweg of in De Steeg bij de ingang Rhederoord aan de Parkweg. Vanaf deze twee plekken startte zoals ieder jaar, de stille tocht, de collegeleden vertrokken dit jaar vanuit Rheden.

Het Rhedens Fanfare Corps en het Dierens Mannenkoor zorgden traditiegetrouw voor de muzikale omlijsting.

Wiam Abdelnour verzorgde de declamatie, zij las het gedicht ‘De Stille Getuigen’ van Nienke Woltmeijer voor. Wiam mocht zich het afgelopen jaar Koningin van de Jeugd noemen. Zij was op 2 april 2016 de beste spreekster bij het Unicef Kinderrechten Debattoernooi. Hier vroeg zij aandacht voor het thema discriminatie.

Ook de Scoutinggroep De Rhedense Pioniers leverde een bijdrage aan deze herdenking. De organisatie was in handen van het Comité 4 en 5 van gemeente Rheden. De plechtigheid op het Rozenbos werd afgesloten met een defilé langs het monument. Waarbij een ieder een groet kon brengen, stil kon staan, of bloem(en) kon leggen bij het monument.

Voor meer info kijk op: http://www.rheden4en5meicomite.nl

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen