Zwerfafval opruimen op de Emmapiramide

VELP/ROZENDAAL – Afgelopen zaterdag 13 mei ruimde in kader van de internationale “Let’s Clean Up Europe” – week vrijwilligers het zwerfafval op en rond de Emmapiramide op dit gebeurde onder de noemer 12 Summits.

Op zaterdag 13 mei verzamelden zich acht vrijwilligers zich om 15:00 uur op de parkeerplaats bij de Emmapiramide aan de Kluizenaarsweg in Rozendaal. Vanaf dit punt gingen zij met stokken en vuilniszakken, knijpers, uitgedeeld door een gemeentewerker. Al prikkend en knijpend op en om het hoogste punt van Gelderland verzamelden de vrijwilligers het zwerfafval. Die top is de Emmapiramide met een hoogte van 98 meter boven N.A.P.De organisatie sprak met de vrijwilligers af uiterlijk 17:00 uur weer terug te zijn op de startlocatie. Waar zij als dank iets te drinken en wat te eten kregen, aangeboden door de organisatie.

Het 12 Summits project is onderdeel van de bewustwordingsprogramma’s van Recycle Valley. Zij maken met de hulp van vrijwilligers en verenigingen de 12 hoogste provinciepunten van Nederland afvalvrij. Er werden in totaal 5 vuiniszakken met afval verzameld, de gemeentewerker zorgde na afloop voor de afvoer hiervan.

Men kon zich aanmelden op: http://www.12summits.nl en voor meer informatie kijk op: https://www.facebook.com/events/1678964738786808 of 12 Summits – Clean Up Top!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen