Basisschool De Kameleon op visite bij boer Nieuwenhuis

VELP – Groep 5 en 6 van basisschool De Kameleon uit Velp bezochten maandag 15 mei de boerderij van boer Wilco Nieuwenhuis nabij Landgoed Biljoen. Dit in het kader van een studieproject “bewust worden van voeding in het dagelijks leven, en het tegengaan van verspilling van goed voedsel.”

Nadat de lerares het onderwerp “bewust omgaan met voedsel” had besproken met de leerlingen in de klas, kwam het idee een boer uit te nodigen om eens te horen hoe dat precies zit. Wilco Nieuwenhuis heeft op de school over zijn werkzaamheden op de boerderij verteld en merkte dat er veel interesse was bij de leerlingen.

Veel kinderen zijn nog nooit op een boerderij geweest, en weten niet wat er gebeuren moet voordat de melk in de winkel te koop is

Hij stelde daarom voor om eens een kijkje te komen nemen op zijn boerderij. Afgelopen maandag kwamen de leerlingen voor een rondleiding op de boerderij. Boer Nieuwenhuis had op 5 plaatsen vragenlijsten opgehangen. Leerlingen gingen in groepjes met begeleiding de boerderij rond, de boer en boerin waren aanwezig om uitleg te geven aan de kinderen en vragen te beantwoorden.

Nadat iedereen zijn ronde had gemaakt, kregen de kinderen wat te drinken en wat lekkers. Ze mochten nog even met de pony’s en een tractor op de foto, waarna het gezelschap, na een leerzame middag op de boerderij, weer vertrok richting school.

Familie Nieuwenhuis wil in het volgend schooljaar meer klassen uitnodigen voor het project “Bewust worden van voeding van het dagelijks leven”, en het onnodig weggooien van goede groenten en verspilling van voedsel tegengaan.

Dit project word ook ondersteund door LTO Oost – Veluwe, waar onder andere Arnhem, Velp, Rheden. De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren onder vallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen