“Aan tafel!”: verhalen over maaltijden met de BV Van Verhalen

06 jan 2018, 12:15 Nieuws
laatste avondmaal jansen de feijter
DIEREN - In de Ontmoetingskerk in Dieren gaan vertellers aan de slag met hun verhaal over de diverse gebruiken en bijzonderheden van het samen eten in de bijbel.
De eerste verhalenavond van 2018 gaat over de maaltijden die genoemd worden in de bijbel en wordt gehouden op zondag 14 januari in de Ontmoetingskerk.
De maaltijden in Israël waren religieuze en sociale hoogtepunten. Zakenlunches kende men niet. Snackbars waren er niet. Samen eten deed je alleen met familie en vrienden en met mensen die een goede naam hadden. Je moest ook heel goed uitkijken wie je uitnodigde.
Zo wisten de Emmaus gangers niet wie ze meenamen naar huis. En door het getreiter van Pennina kreeg Hannah geen hap meer door de keel. En wat te denken van manna dat uit de hemel kwam. Jezus verzorgde ook meer maaltijden dan het Laatste Avondmaal.
De BV Van Verhalen nodigt ieder van harte uit om te luisteren naar de verschillende verhalen. Muziek wordt verzorgd door Ruben Quik op saxofoon. Daarna is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie.
Ontmoetingskerk Dieren, aanvang 19.00 uur, gratis entree.
142brodenenvissenkljpg bv van verhalen