Allerzielenconcert in Gasthuiskerk Doesburg

11 nov 2022, 15:48 Nieuws
jan joost van elburg
DOESBURG - Zondag 13 november, de week na Allerzielen, zingt The International Choir Project onder leiding van JanJoost van Elburg serene renaissancemuziek uit Vlaanderen en Engeland.
Het ensemble bestaat uit zestien mannen en twee vrouwen, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland, en staat onder leiding van dirigent JanJoost van Elburg . Tijdens dit a capella Allerzielenconcert van een uur zingt het projectkoor Philippe Verdelot -Beata es Virgo Maria, Josquin des Prez -O Virgo Virginum, William Byrd -Memento Homo, en het prachtigeRequiemvan Jean Richafor t .
JanJoost van Elburg (1962) studeerde in 1991 af aan het Conservatorium van Rotterdam in de richting Koordirectie. Hij studeerde o.a. bij Barend Schuurman. Daarnaast studeerde hij zang bij Jelle Draijer, Margreet Honig en in Engeland bij Ghislaine Morgan. In het verleden dirigeerde hij The Renaissance Singers (Londen, Engeland) en het Reading Bach Choir (Reading, Engeland). Sinds 2001 is hij vaste dirigent van het Bartholomew Consort (Oxford, Engeland), vanaf 1987 van het Lelikoor (Amsterdam) en sinds september 2012 van het Westerkerkkoor (Amsterdam). Van Elburg trad als zanger op met onder andere The Tallis Scholars en het Groot Omroepkoor.
  • Zondag 13 november 2022, Aanvang 16:00 uur
  • Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41, 6981 CP Doesburg
  • Zaal open: 15:30 uur
  • Toegang: 15,- euro
  • Kaarten reserveren kan via: [email protected]