Arbeidsinspectie (Inspectie SZW) op bezoek bij arbeidsmigranten Willemstraat Velp

08 mei 2020, 16:37 Nieuws
inspectie szw willemstraat velp rhedennieuwsnl
rheden.nieuws.nl
VELP - Op de Willemstraat te Velp waren hedenmiddag inspecteurs van de Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) aanwezig om de overgebleven bewoners van het pand, waar afgelopen zondag 28 met het coronavirus besmette inwoners uitgehaald werden, te horen.
Het gaat hier om een onderzoek dat aan de hand van diverse publicaties van lokale media en meldingen van bewoners uit de buurt gedaan wordt. Het uitzendbureau dat de met corona besmette arbeidsmigranten huisvest in Velp trok de aandacht van de Inspectie SZW door diverse publicaties in de media. Het onderzoekt nu de omstandigheden waarin de arbeidsmigranten wonen en werken. Tevens wordt er gekeken naar betalingen van het uitzendbureau die de arbeidsmigranten ontvangen en in hoeverre dit voldoet aan de eisen die er gesteld worden aan het te werk stellen van arbeidsmigranten door uitzendbureau's.
Er is door de gemeente een brief verspreid om uitleg te geven over de situatie in het arbeidsmigrantenonderkomen aan de Willemstraat te Velp.
Wat er uiteindelijk uit dit onderzoek zal komen is nog onbekend, de Inspectie SZW en gemeente Rheden zullen ons daar uiteindelijk van op de hoogte stellen is de verwachting.
inspectie szw willemstraat velp rhedennieuwsnl1