Arte Decorativa Velp winnaar kerstetalagewedstrijd 2016

24 dec 2016, 19:48 Nieuws
hoofdstraat 24 12 16 007
VELP - In bijzijn van de mascotte Velpie, kreeg de eigenaresse van bloemenwinkel Arte Decorativa, Hoofdstraat 242A uit handen van de heer Jan Huurman (Biz Centrum Velp) het certificaat met vermelding publieksprijs beste kerstetalage Velp 2016. Mevrouw J. van Mierlo was zeer verguld met de toekenning en natuurlijk de bijbehorende taart.
kerstetalagewedstrijd

Tweede en derde prijs

Ook Ami Kappers, Hoofdstraat 202, verscheen weer in de top drie, dit jaar een plek gestegen naar de tweede plaats. De kappers werden op de voet gevolgd door kadowinkel, Hart van Velp, Hoofdstraat 168. Al deze ondernemers hebben hun klanten goed aangespoord te stemmen op hun deelname aan de wedstrijd.

kerstetalagewedstrijd

Social Media

De 272 stemmers hadden met een behoorlijke meerderheid hun stem uitgebracht via het door rheden.nieuws.nl in het leven geroepen digitale stemformulier. De eigenaresse van Arte Decorativa had er alles aan gedaan om hoge ogen te gooien tijdens de wedstrijd. Ten eerste hadden ze hun best gedaan om de etalage steeds een andere kerst aankleding te geven en daarnaast had ze haar klanten en “fans” via de Social Media aangespoord het stemformulier in te vullen. Het resultaat mag er zijn.


2015

De winnaars van 2015 waren Huiskes Mode, Bakkerij Meeuwissen en Ami Kappers. De stemming werd toen gedaan op basis van het aantal Facebook likes bij de foto’s. Dit jaar werd een officieel stemformulier in het leven geroepen.
de handen ineen en werd van de spontane actie een echte kerstwedstrijd gemaakt.


272 stemmen

De heer M. Meijer uit Bemmel was de 272e en laatste stemmer via het stemformulier voordat het stemformulier gesloten werd. In eerste instantie zou de 300e stemmer een prijs krijgen maar omdat dit aantal niet bereikt is krijgt de laatste stemmer de prijs.

Top 5

Vermeldenswaardig zijn verder nog Petit a Paris en de Wereldwinkel. Die allebei in de top 5 stonden en flink wat stemmen wisten te vergaren. Ook werd er gestemd op nog 14 andere etalages. In totaal werden 91 etalages in geheel Velp bekeken en gefotografeerd.

Kwaliteitsverschil

Wat de organisatie opviel was dat er een enorm groot kwaliteitsverschil zat tussen zeer matige etalages en betere etalages. Je zou juist verwachten dat een ondernemer zo iets aangrijpt om zijn/ haar winkelstraat en eigen winkel aantrekkelijker te maken voor het publiek. Wie weet volgend jaar!

2017

Voor 2017 zijn er al weer nieuwe plannen in de maak. Hopelijk slaan de partijen de handen weer ineen om een derde versie van de kerstetalagewedstrijd, Velp en de winkeletalages net even weer iets aantrekkelijker te maken.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's, onderstaand een foto van de winnende etalages, dankzij de Velpsche Courant.
Arte Decorativa
Ami Kappers
Hart van Velp