AVO Velp sneller leeg dan verwacht

03 nov 2016, 12:10 Nieuws
broekstraat 20 1 16 001
rheden.nieuws.nl
VELP - In maart 2015 trokken de eerste bewoners in bij het asielzoekerscentrum (AVO) in Velp. Na een flinke verbouwing was het oude kantoorgebouw geschikt voor 240 asielzoekers. Vele van hen zijn inmiddels verhuisd naar en andere opvang of een woning.
Op dit moment verblijven er nog 130 bewoners, maar na verwachten zullen ook zij spoedig de AVO verlaten.
De aanvullende opvanglocatie voor asielzoekers (AVO) in Velp aan de Broekstraat 9 is tot medio januari 2017 in gebruik. Het centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft onlangs besloten deze AVO vervroegd te laten leeg stromen vanwege de afnemende asielinstroom. Er vragen minder mensen asiel aan in Nederland dan voorgaande jaren.
Er stromen geen nieuwe bewoners meer in. De huidige bewoners stromen, afhankelijk van de fase van hun asielprocedure, door naar een andere opvanglocatie of naar een woning. De locatie blijft tot medio maart 2017 beschikbaar voor het COA als reservecapaciteit. Bij een hoge toestroom van asielzoekers kan het COA deze locatie dan eventueel weer in gebruik nemen.
Reservecapaciteit
De aanvullende opvanglocatie (AVO) aan de Arnhemsestraatweg 348 in Velp wordt ook ingezet als reservecapaciteit. Dit betekent dat bij een grote toename van het aantal vluchtelingen het COA ook deze de locatie snel in gebruik kan nemen. De locatie aan de Arnhemsestraatweg is geschikt voor 204 bewoners.
Omwonenden
De gemeente heeft de omwonenden inmiddels schriftelijk geïnformeerd over het feit dat het COA heeft besloten de AVO aan de Broekstraat 9 in Velp vervroegd te laten leeg stromen.