Avondwandeling wildspeuren voor volwassenen Veluwezoom

02 aug 2016, 16:14 Nieuws
wildspeuren voor volwassenen natuurmonumenten
RHEDEN - Ga mee met de boswachter op een avondwandeling door Nationaal Park Veluwezoom op dinsdag 9 augustus van 19.30 - 21.30 uur en ontdek welke dier zijn sporen waar achterlaat.
De kosten voor deelname aan deze activiteit zijn € 7,- voor leden en € 10,- voor niet-leden. Aanmelding online via ww.natuurmonumenten.nl .
Speuren naar wild voor volwassenen
Bezoekerscentrum Veluwezoom organiseert vanaf half juli en in de maand augustus Wild speuren. Iedere dinsdagavond kun je dan mee op zoek naar grote zoogdieren en hun sporen. Deze tocht is alleen bedoeld voor volwassenen.
Diersporen
Dieren laten diverse soorten sporen achter, zoals pootafdrukken, haren, keutels, mestputjes, looppaadjes, holen, ligplekken en vraatsporen. Door goed te speuren ontdek je zelf welk dier waar zijn sporen heeft achtergelaten. En hiermee hoe de verschillende dieren zich gedragen. Misschien zie je een bijzonder dierspoor wel voordat onze boswachter het ziet! Nieuwsgierig geworden? Ga mee met de boswachter. Hij kent de mooie plekken en weet waar de verschillende diersporen in het bos te vinden zijn.
Praktische info
Voor wie:
Volwassenen
Aanmelding:Online via www.natuurmonumenten.nl
Waar:
Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden
Datum:Dinsdagavond 9 augustus
Tijdstip:
Van 19.30 uur tot 21.30 uur
Advies:Doe bedekkende kleding tegen teken en stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee