Ballonnenwedstrijd voor burenhulp

19 aug 2015, 9:33 Nieuws
ballon
Buurtvereniging Stenfert Dieren
DIEREN - Buurtvereniging Stenfert organiseert zaterdag 19 september haar jaarlijkse zomerfeest. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang.
Tijdens het feest wil de organisatie ook aandacht vragen voor het project Buren voor Buren. Een burenhulpproject dat onder de vlag van de buurtvereniging aan het hele dorp Dieren wordt aangeboden.
Vanuit het Servicepunt Dieren bemiddelen vrijwilligers tussen vraag en aanbod op het gebied van burenhulp. Het gaat dan bijvoorbeeld om boodschappen voor een ander doen, vervoer naar de dokter of dierenarts, bezoek aan huis of kleine klusjes in en rond het huis. Maar ook komen er vragen voor hulp bij tuinonderhoud, ook wel bekend onder de naam Groene Vingers.
Nieuwe vrijwilligers gevraagd
Tijdens het zomerfeest vragen vrijwilligers van het Servicepunt Dieren aandacht voor hun werkzaamheden. Zij hopen zowel nieuwe vrijwilligers te werven als ook meer hulpvragen op te halen. Want dat er nog steeds vraagverlegenheid is, daar zijn zij van overtuigd.
Ballonnenwedstrijd
Een ballonnenwedstrijd voor kinderen moet hierbij helpen. Daarbij gesteund door de Gelreband Dieren, die bereid is om aan het begin van het zomerfeest door de wijk en delen van het centrum te marcheren. De band vertrekt om 10.00 uur vanaf school de Wensvogel aan de Geitenbergweg. Kinderen kunnen achter de muziek aanlopen met een speciale reclameballon voor het Servicepunt Dieren / Groene Vingers.
Op de Van der Duyn van Maasdamstraat worden de ballonnen opgelaten. Voor de drie ballonnen die het verst komen zijn er kleine prijsjes te winnen.
Aanmelden
Kinderen die mee willen lopen moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan door te mailen naar [email protected]. Vermeldt in de mail naam, leeftijd en telefoonnummer van het kind. Deelnemers worden verzocht zich op 19 september om 09.30 uur te verzamelen op het schoolplein van de Wensvogel waar de ballonnen worden uitgereikt.