'Bij ons op de Koffie' in buurthuis De Poort

30 aug 2016, 11:17 Nieuws
zorg voor elkaar
VELP - Woensdag 21 september 2016 organiseert Buurthuis De Poort weer 'bij ons op de koffie'. Een informatiebijeenkomst met een gastspreker.
Deze keer 'bij ons op de koffie', Joke van Galen van Zorg Verandert. Zij wil middels een "dialoogspel" in gesprek met buurtbewoners over de veranderende zorg - dus heeft u bijvoorbeeld te maken met de WMO, jeugdzorg of thuiszorg, komt u dan zeker ook eens 'bij ons op de koffie'. De toegang en de koffie of de thee zijn gratis!
De zorg verandert sinds 2015 en dat roept bij veel mensen vragen op. Al velen hebben inmiddels ervaring met het keukentafelgesprek of Het Gesprek.
Het ProgrammaZorg Verandertis een vierjarig (verander)programma dat wordt gesteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
Het programma wordt uitgevoerd via een samenwerkingsverband van twaalf cliënt-, patiënt- en belangenorganisaties.
Het resultaat dat zij nastreven is:
  • Bewustwording en versterking van eigen regie (empowering of ontdekken/inzetten van eigen kracht)
  • Inzicht in vragen, zorgen en behoeften (door het met elkaar praten krijgen deelnemers meer zicht in hun persoonlijke situatie)
  • Ophalen van feedback, inzicht in knelpunten (die zij graag doorgeven aan beleidsmakers in landelijke en gemeentelijke politiek)
Wat: Bij ons op de koffie
Wanneer: woensdag 21 september 10.00 tot 12.00 uur
Waar: Buurthuis de Poort – Heeckerensstraat 201 Velp
Toegang, koffie en thee zijn gratis.
buurthuis de poort