Bloemetjesactie voor Mantelzorgers in gemeente Rozendaal en Rheden

28 okt 2016, 20:29 Nieuws
worth rhedenseweg 27 10 16 010
Rheden - Op donderdag 27 oktober was de kick off van de bloemetjesactie voor Mantelzorgers in de gemeente Rheden en Rozendaal. Vanaf het MVT kantoor brachten vele vrijwilligers een mooie Azalia-plant naar een Mantelzorger in één van deze gemeente als dank voor hun inzet voor iemand in de naaste omgeving.
Nadat de vrijwilligers waren ontvangen met een kop koffie en wat lekkers nam coördinator MVT, Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden en Rozendaal Lidy Kelderman het woord zij heette iedereen van harte welkom en was blij dat er weer zoveel vrijwilligers deze middag waren gekomen om later alle 700 mantelzorgers een 'bloemetje' te bezorgen. Natuurlijk heette zij wethouder Logemann uit Rozendaal en wethouder Constans Pos ook van harte welkom.
Wethouder Logemann benadrukte in zijn toespraak het belang van alle Mantelzorgers die zorgen voor iemand uit hun naaste omgeving, die vanwege ouderdom,een ziekte of handicap hulpbehoevend zijn, en vaak afhankelijk zijn van andere.
Ook wethouder Pos gaf in zijn toespraak het belang hiervan aan, vele ouderen zouden eenzaam achter de Geraniums zitten en was daarom blij dat het bedankje die de Mantelzorgers ontvingen geen bloemetje was maar een mooie Azalia-plant.
'Men moet in deze snelle en moderne tijd toch tijd maken voor de naaste mens, hulp behoevend of niet, en daar mag ook wel eens een kleine beloning tegenover staan. En dat doen we deze middag als alle vrijwilligers op pad gaan'.
Als officiële aftrap waren drie Mantelzorgers uitgenodigd zij ontvingen van de twee wethouders als eerste een plant.
Deze actie werd georganiseerd door het MVT, Mantelzorg en vrijwillige Thuishulp in opdracht van de gemeente Rheden en Rozendaal.
Voor meer informatie kijk op : www.mvtrheden.nl