Collecte Rode Kruis Week in Veluwezoom van start!

11 jun 2015, 16:06 Nieuws
rode kruis2
REGIO - Op 14 juni start de jaarlijkse collecte als onderdeel van de Rode Kruis Week. In Nederland gaan dan tienduizenden vrijwilligers met de collectebus langs de deur om steun te vragen voor de activiteiten van het Rode Kruis. Dat gebeurt ook in en om Veluwezoom.
Rode Kruis Week
Tijdens de Rode Kruis Week (dit jaar van 14 t/m 20 juni) wordt met allerhande georganiseerde activiteiten aandacht gevraagd voor de inzet van onze Rode Kruis vrijwilligers in Nederland. Men kan deze activiteiten steunen door tijdens deze week te geven aan de Rode Kruis collectant.
Hartfalen
Het Rode Kruis vraagt dit jaar tijdens de Rode Kruis Week extra aandacht voor onnodig dodelijke slachtoffers van hartfalen. Wanneer er bij een hartstilstand binnen 6 minuten de juiste hulp wordt geboden, verdubbelt de overlevingskans. De ambulance is er vaak niet binnen die tijd, dus is een slachtoffer voor Eerste Hulp aangewezen op omstanders.
Veel Nederlanders weten niet wat ze moeten doen in zo’n geval. En daarnaast weet men de dichtstbijzijnde AED vaak niet te vinden. Aangezien elke seconde telt, kan het gebrek aan kennis, kunde en geregistreerde AED´s slachtoffers fataal worden.
Betere registratie AED’s
Om de vindbaarheid van AED’s te verbeteren roept het Rode Kruis mensen op zelf AED’s te lokaliseren en te registreren in de gratis EHBO app van het Rode Kruis. Daarnaast is het van belang dat de kennis en kunde van reanimatie in Nederland toeneemt. Hiervoor worden reanimatiecursussen georganiseerd door het hele land, mede met steun van giften aan de collectant tijdens de Rode Kruis Week. Daarnaast leidt het Rode Kruis evenementen en noodhulpverleners op en beheert het landelijke AED registratiesysteem.
Opbrengst
De opbrengst van de collecte komt ten goede komen aan de activiteiten van het Rode Kruis Veluwezoom.
Mobiel collecteren
Als men geen contant geld in huis heeft, kan men direct via SMS aan het Rode Kruis overmaken. Iedereen die de activiteiten van het Rode Kruis wil steunen, kan dat doen door ‘Rode Kruis’ te sms-en naar 4333. Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl