Concert van het Zutphens Barok Ensemble: Puur natuur in Dorpskerk Ellecom

24 feb 2020, 18:39 Nieuws
zutphens barok ensemble1
ELLECOM - Zondag 15 maart wordt er om 15.30 uur in de Dorpskerk van Ellecom een concert gegeven door het Zutphens Barok Ensemble met de titel “Puur natuur”. Muzikale leiding door Elin Eriksson, het concert is gratis, er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd na afloop.
De natuur is de leermeester van alle kunsten, inclusief de toonkunst. We hebben dit keer gezocht naar aansprekende, verstaanbare muziek, waarin de melodie het te zeggen heeft. Die vinden we bij Heinichen en Graupner, in hun tijd spraakmakende componisten, die bovendien gebruik maken van het wel heel pastoraal klinkende instrument: de chalumeau.
En die vinden we ook bij componisten als de late Telemann wiens Grillen (= krekel) symfonie we spelen en Gluck, met zijn dramatische ballet Don Juan, op de rand van de nieuwe tijd, die zal leiden tot Haydn en Mozart.

Informatie over het Zutphens Barok Ensemble

Het Zutphens Barok Ensemble legt zich toe op een historische manier spelen. Het ensemble voert muziek uit die is geschreven in de periode tussen 1600 en 1800 op (kopieën van) instrumenten die in die tijd gebruikelijk waren, en in een historische lage stemming. De blaasinstrumenten hebben slechts enkele kleppen en de strijkers spelen met een barokstok op darmsnaren. De leden zijn gevorderde amateurs, enkelen hebben een professionele achtergrond. Het ensemble staat onder leiding van barokvioliste Elin Eriksson en repeteert elke dinsdagavond in Zutphen.
Het ensemble bestaat ruim 30 jaar en heeft in deze periode veel succesvolle concerten gegeven, vooral in de wijde omgeving van Zutphen. Meer informatie over het Zutphens Barok Ensemble: www.zutphensbarokensemble.nl .
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
zutphens barok ensemble puur natuur