De Wandel-Bootcamp bestaat 1 jaar

22 feb 2019, 11:44 Nieuws
de wandel bootcamp rheden
RHEDEN - Afgelopen woensdag, 20 februari bestond De Wandel-Bootcamp 1 jaar! Iedere woensdag verzamelt een club trouwe ‘leden’ zich om te wandel-bootcampen.
Deze nieuwe vorm van sport is ontstaan uit een initiatief van 2 zelfstandig ondernemers die zich beide inzetten voor de vitaliteit en gezondheid van mensen. Dit zijn Erwin Falter van Bootcamp Rheden en Danielle Siegert- Tuit van Rivana Vitaliteit en Kracht.

Wat is De Wandel-Bootcamp?

De Wandel-Bootcamp is een vorm van Bootcampen waarbij de intensiteit een stuk lager ligt dan tijdens de reguliere bootcamp. Tijdens de wekelijkse Wandel-Bootcamp combineren de deelnemers bootcampoefeningen met wandelen. Ideaal dus voor wie méér wil dan alleen wandelen, maar (nog) niet toe zijn aan de reguliere bootcamplessen. Ook wanneer je herstellende bent van een blessure of wanneer je na een zwangerschap weer wilt beginnen met sporten is de Wandel-Bootcamp een perfecte activiteit. Het grote voordeel is dat we sporten in de buitenlucht. In de wintermaanden blijven we in de dorpskern van Rheden (’s avonds), maar in lente en zomer zijn we in de bossen te vinden.

Hoe is het ontstaan?

Erwin Falter: “Danielle had een wandelgroep en heeft mij benaderd om eens een work-out te maken specifiek voor het wandelen. Op deze training werd zeer enthousiast gereageerd door de deelnemers dat we hebben besloten om een wekelijks aanbod te maken op woensdagavond.”
Danielle: “Als vitaliteitscoach wilde ik mijn klanten graag een andere vorm van beweging aanbieden naast de wandelingen op dinsdag. Voorwaarde het moet iets in de buitenlucht zijn. Het is heerlijk voor de ontspanning, gezond en goed voor het opbouwen van conditie en versterking van je spieren. Dit helpt de klant om zich beter in zijn vel te voelen, af te slanken of bij een andere vitaliteitsdoel. Ik kende Erwin nog van vroeger en zo ging het balletje rollen om samen een bewegingsvorm op te starten.”

Voor wie is dit geschikt?

Het is geschikt voor iedereen die houdt van het trainen van zijn spieren in de buitenlucht. Kom je terug na een blessure, ben je onlangs bevallen, wil je afslanken of gewoon werken aan je conditie en spieren, maar wil je niet hardlopen en wel je eigen tempo kunnen bepalen, dan is wandelbootcamp zeker iets voor jou! Leeftijd speelt geen rol, iedereen kan het. En lukt een oefening niet door een blessure oid dan is er altijd een andere oefening mogelijk.

Hoe kun je ook mee doen?

Ga naar www.bootcamp-rheden.nl en schrijf je in voor een gratis proefles.