Doesburgsedijk in Dieren afgesloten, extra omleidingen

07 nov 2017, 14:42 Nieuws
2017 08 05 wegomleiding traverse dieren 008
DIEREN - In de week van 13 november is de Doesburgsedijk in Dieren maximaal vijf dagen tussen de Arnhemsestraatweg en de Hogestraat voor al het autoverkeer afgesloten. Er worden verkeersregelaars ingezet bij de turborotonde met de Doesburgsedijk en de aansluiting N317 met de Doesburgsedijk.
Iedereen wordt geacht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. De fietspaden blijven toegankelijk net zoals de bushalte op het stationsplein. De werkzaamheden zijn nodig om de nieuwe fietsroute tussen Ellecom en Dieren aan te laten sluiten op de Doesburgsedijk.

Alternatieve routes

De wegafsluiting Doesburgsedijk zorgt voor extra verkeersdrukte in Dieren. De alternatieve routes zijn:
  • Vanuit Doesburg/Arnhem is Dieren te bereiken via de N317 richting Ellecom en de weg langs het spoor. Ter hoogte van de Zutphensestraatweg is de wijk te bereiken, en ook vanuit de tegenovergestelde richting.
  • Dieren uitrijden kan via de Zuthpensestraatweg (kanaalzone) en de Hogestraat richting de Doesburgsedijk naar de N317.
Hulpdiensten
Met hulpdiensten zijn afspraken gemaakt om de bereikbaarheid 24 uur per dag te garanderen.
Ondernemers en bewoners Hof te Dieren(Arnhemsestraatweg)
De ondernemers en bewoners binnen Hof te Dieren zijn bereikbaar via de N 348 en de tijdelijke turborotonde op de Doesburgsedijk. De verkeersregelaar zorgt ervoor dat alleen dit bestemmingsverkeer door kan rijden. .

Bushalte Doesburgsedijk en hulpdiensten

De bushalte op de Doesburgsedijk wordt in deze week niet gebruikt. Het alternatief is de bushalte op het stationsplein.
Aanwijzingen verkeersregelaars opvolgen en navigatie uit
De provincie zet voor ieders veiligheid verkeersregelaars in. Het is belangrijk dat iedereen zich aan hun aanwijzingen houdt. Iedereen wordt verzocht zich aan de officiële omleidingsroutes te houden.
Deze staan op bereikbaargelderland.nl en worden met borden aangegeven. Dit vermindert de verkeersoverlast, is veiliger en beter voor het milieu.Zet dus de navigatie uit!
Waarom deze tijdelijke afsluiting van maximaal 5 dagen?
De nieuwe fietsroute tussen Ellecom en Dieren krijgt een nieuwe aansluiting op de Doesburgsedijk ter hoogte van Het Rhedens. Tijdens deze afsluiting wordt de bestaande bushalte iets verplaatst en komt er een nieuwe oversteek voor fietsers. Daarnaast wordt het bestaande asfalt vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf maandag 13 november om 7.00 uur tot uiterlijk vrijdag 17 november om 16.00 uur.
In Traverse Dieren werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg om de filedruk te verminderen. Het gehele gebied rond het station wordt verbeterd en veiliger gemaakt. Dit heeft een grote impact op Dieren en de inwoners waardoor weggebruikers gebruik moeten maken van alternatieve routes. De provincie en de gemeente werken nauw samen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.
Werken aan de weg is altijd tijdelijk, en kan helaas niet zonder verkeershinder.
sheet bereikbaarheid dieren zuid week 46 2017 v20 002
Contact: Traverse Dieren is een samenwerking van Provincie Gelderland, gemeente Rheden en ProRail.
Provincie Gelderland 026 359 99 99
Gemeente Rheden 026 497 69 11
ProRail 0800 776 72 45