Eierenactie: "Pluk de dag, tik een eitje"

09 apr 2017, 17:54 Nieuws
eierenactie
VELP - "Dit weekend wordt er in de Velpse Grote Kerk een eierenactie gehouden voor de Voedselbank omdat mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank, maar heel weinig eieren in hun pakket krijgen.
Je gunt ieder mens een eitje bij het ontbijt, zeker met Pasen. En kinderen krijgen zo de kans om voor het Paasfeest eieren te verven."

PVDA Rheden-Rozendaal

Dit berichtje op rheden.nieuws.nl sprak de PvdA Rheden-Rozendaal erg aan. De afgelopen maand is de PvdA bezig geweest een plan te maken om armoede bij kinderen te bestrijden. Een plan maken levert de gemeente jaarlijks €206.000 dat gebruikt kan worden om het leven van ongeveer 1200 Rhedense kinderen die in armoede leven, wat lichter te maken.
Hoe jammer zou het zijn om deze kans niet aan te grijpen. In armoede opgroeien, betekent vaak geen warme maaltijd, geen ontbijt, geen winterjas en "ziekzijn" als er een schoolreisje dreigt. Dat wil niemand.
Deze kindvriendelijke actie van de Protestantse gemeente sluit daarom naadloos aan op de poging van de PVDA Rheden-Rozendaal om arme kinderen wat vrolijkheid te brengen. Al is een Voedselbank natuurlijk een noodzakelijk kwaad, waarvan je hoopt dat het op enig moment niet meer nodig zal zijn.

Albert Heijn Velp bedankt!

De plaatselijke AH was onmiddellijk enthousiast om dit initiatief te steunen, en zo kon de PVDA zaterdagochtend, de organisatie van deze actie 468 eieren aanbieden. Concreet betekent dat dat er voor alle, ruim 100 Velpse voedselbankpakketten, komende week eieren beschikbaar zijn. Een bescheiden, maar o zo sympathieke actie, die PVDA Rheden-Rozendaal, ook volgend jaar hoopt te kunnen ondersteunen.