Eigen Vondsten in Velp

04 mei 2016, 11:14 Nieuws
ik buurt mee 0
VELP - Op vrijdag 29 april was het Enkplein in Velp door buurtvereniging Daalhuizen omgebouwd tot een gastvrij terras. Ter plekke konden buurtbewoners hun mening en ideeën kwijt over de leefbaarheid van de eigen omgeving.
Want dat is waar de werkwijze Ik buurt mee! voor staat. Samen met buurtbewoners wil de gemeente Rheden en partners zoals Radar, Vivare en de politie werken aan een sociale, prettige en veilige buurt.
Maar er is geen heden zonder verleden. Daarom kwamen er, naar aanleiding van een oproep van de organisatie van Ik Buurt Mee!, ook diverse bezoekers met verhalen en zelf gevonden vondsten van gipsen pijpenkoppen, granaatscherven, roestige gereedschappen, dierenskeletten, musketkogels en munten.
Het was een levendige en leerzame middag .
De initiatiefnemers proberen nu om in contact te komen met nog meer inwoners uit Velp Noord-West en Daalhuizen die ook dergelijke wonderlijke zaken in en rond het eigen huis hebben gevonden en bewaard.
Met al deze vondsten van huiselijke archeologie wordt een zorgvuldige expositie ingericht in het hart van Velp. Mocht men nog twijfelen of er in Velp spannende dingen zijn gebeurd, dan zal de expositie van de ‘Eigen Vondsten’ het overtuigende bewijs leveren.
De verhalen, die bij die verzamelde objecten horen, worden opgetekend en zullen te lezen zijn op tekstbordjes bij de tentoongestelde dingen.
Op deze manier zijn straks de historische veranderingen in Velp, aan de hand van voorwerpen en korte verhaaltjes uit de eigen omgeving, in beeld gebracht.
Voor inbreng van eigen vondsten en verdere informatie kunt u contact opnemen met beeldend kunstenaar Gerit van Middelkoop van De Dingenfabriek.
T (026) 3647815 of [email protected]