En de winnaar is….

25 jan 2016, 17:11 Nieuws
2016 01 23 dieren vrijwilligersprijs 003
DIEREN - Zaterdag 23 januari was er de bekendmaking en uitreiking van de vrijwilligersprijs 2015 van de gemeenten Rheden en Rozendaal.
Sinds een paar jaar wordt dit evenement georganiseerd, en is er een programma om heen gemaakt. In de middag is er een filmvoorstelling, daarna is er een buffet, het officiële gedeelte en daarna weer een (andere) film. Vrijwilligers, die zijn aangemeld, hebben dan de keus uit 2 filmvoorstellingen.
Dit samen met het buffet, is ook een blijk van waardering naar de vele mensen toe die op de een of andere manier - persoonlijk of binnen een organisatie - een vorm van vrijwilligerswerk doen. Er is altijd grote interesse om dit evenement bij te wonen, dat bleek ook vandaag weer eens.
Er waren 330 personen uitgenodigd door de organisatie van de vrijwilligersprijs. Het overgrote merendeel was present. Om 17:15 uur werd het buffet geopend, dat tot 18:00 uur duurde.
Nadat een ieder gegeten had, werd het officiële gedeelte geopend door Maud van Braam. In haar openingswoord stelde zij Maaike van Cleef, meewerkend projectleider van de nieuwe welzijnsorganisatie Radar Uitvoering voor. Van Cleef stelde op haar beurt de nieuwe “Kracht Coaches” voor. Tevens werd afscheid genomen van Babs Heerschop, van (ex) VIVA Rheden, die de hele organisatie van dit evenement op zich had genomen. Het was dubbel voor haar hier te zijn, daar zij niet door Radar in dienst was genomen. Zij werd bedankt voor haar inzet met een groot boeket en een luid applaus.
2016 01 23 dieren vrijwilligersprijs 001
Maud van Braam introduceerde het nieuwe boekje “Vrijwilligers gemeenten Rheden en Rozendaal”, gemaakt door fotograaf en tekstschrijver Ron Oostveen. In dit boekje staan interviews met vrijwilligers, van allerlei pluimage, die vertellen wat hun motivatie is en hoe leuk het wel niet is vrijwilligerswerk te doen.
Vervolgens werden de aanwezige personen uit het boekje naar voren gehaald, en ontvingen zij uit handen van wethouder Tjebbe Vugts het eerste exemplaar.
Toen werd door van Braam de voltallige jury voorgesteld, namelijk Tjebbe Vugts - wethouder Gemeente Rheden; Anton Logemann, wethouder gemeente Rozendaal; Henk Welmers van Dorpshuis Rheden en Jan Hop van de Prikploeg van Voorthuizenstraat Velp. Beide laatstgenoemden maakten deel uit va de jury omdat zij vorig jaar prijswinnaar waren.
Alle juryleden hadden een aandeel in de presentatie van de genomineerden en winnaars van deze verkiezing. Zo waren er de categorieën vrijwilligers onder de 35 jaar; boven de 35 jaar, vrijwilligersorganisaties en tenslotte vrijwilligersgroepen- en of projecten.
Ieder jurylid haalde een categorie naar voren, vertelde daar wat over en beschreef het juryrapport. Elke genomineerde ontving een certificaat en een tegoedbon. De prijswinnaars gingen elk met een prijzengeld van 400 euro naar huis, uitsluitend te besteden voor hun organisatie, echter niet voordat zij minimaal een dankwoord hadden uitgesproken.


De winnaars waren :
- individuele vrijwilliger niet ouder dan 35 jaar: Justin en Jeremy Pompe , van 2nd House Radar;
- Individuele vrijwilliger boven de 35 jaar:Maureen Reijnders, Het Rhedens - locatie de Tender;
- Vrijwilligersorganisatie: Inloophuis Dieren ;
- Vrijwilligersteam/-project of -initiatief:Onderhoudsploeg de Pinkel.
Tenslotte sprak Maud van Braam nog haar dankwoord uit en was er daarna een fotomoment voor de prijswinnaars met de pers, gingen er nog vrijwilligers naar de avondfilm en anderen gingen naar huis.
Sommigen bleven nog wat napraten zoals mensen van de organisatie en wethouder Tjebbe Vugts die niet te beroerd was handen uit de mouwen te steken om te helpen bij het opruimen van een aantal in scherven gevallen borden die net werden afgeruimd
Al met al een geslaagde bijeenkomst. Wel een overstelpende drukte. Aan de ene kant zeer positief omdat binnen de gemeenten Rheden en Rozendaal meer vrijwilligers actief zijn dan in een middelgrote stad van 80.000 inwoners, maar het aan de andere kant niet echt prettig op maakt met zoveel mensen in een zaal en die dan ook nog eens aan een buffet gaan. De organisatie zal voor een volgend keer hiervoor maatregelen nemen. We gaan het zien.
2016 01 23 dieren vrijwilligersprijs 017
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.