Er is weer kermis in het centrum van Velp

10 apr 2016, 21:36 Nieuws
kermis velp velp voor oranje
VELP – Feest, de kermis komt eraan, alle kinderen van de basisscholen en peuterzalen in Velp en Rozendaal ontvingen van de organiserende Stichting Velp voor Oranje een reductiemunt.
Van donderdag 14 t/m zondag 17 april kan iedereen weer genieten van de gezellige, kleine Kermis in het centrum van Velp, op het parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn. Alle dagen open van 13.00-23.00 uur.
Voor het elfde achtereenvolgende jaar heeft Velp voor Oranje alle gehandicapte bewoners en bezoekers aan dagverblijven, uitgenodigd om naar de Kermis te komen. Ook zelfstandig wonende gehandicapten zijn natuurlijk van harte welkom.
Vrijdagmiddag om 13.30 uur en 14.30 uur worden deze speciale gasten begroet door de locoburgemeester Nicole Olland. En daarna begeleidt zij, net als voorgaande jaren de burgemeester deed, de gehandicapte bezoekers in de diverse kermisattracties.
Ook vrijwilligers van wijkvereniging Daalhuizen-Oost, studenten van Hogeschool Larenstein en bestuursleden van Velp voor Oranje helpen daarbij. De attracties draaien langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er oliebollen, frisdrank en een presentje voor alle deelnemers.
Spectaculair
Donderdag 14 april start de kermis om 13.00 uur. Natuurlijk komt er dit jaar weer een autoscooter. En ook de spannende, draaiende ‘bank’ (Wipp number one) komt weer naar Velp. Voor de kleintjes is er een leuke draaimolen met paardjes, ze kunnen eendjes vissen en ballen gooien. Iedereen kan een gokje wagen bij de Lucky Cranes en zijn kracht beproeven bij de Kop van Jut.
55 meter hoge attractie de Booster
De grootste attractie is dit jaar de 55 meter hoge Booster, alleen al door zijn hoogte een blikvanger. Maar als hij eenmaal draait is het gevoel zowel bij inzittenden als bij de kijkers, ‘spectaculair, adembenemend, sensationeel!’ Voor anderen zijn de oliebollen uit de nostalgische gebakkraam de grootste attractie. Ook dit jaar kwamen de oliebollen van Nico Sterrenberg als een van de tien lekkerste uit de AD-oliebollentest.
draaimolen 300 dpi