Feestelijke start FormulierenHulp Rheden in het Dorpshuis Rheden

15 mrt 2018, 17:22 Nieuws
start formulierenhulp rheden 2018 03 15 1
rheden.nieuws.nl
RHEDEN - Iedereen krijgt ze weleens: brieven en formulieren. Alleen is helaas niet iedereen in staat om de inhoud gelijk goed te begrijpen. Op 15 maart om 10:30 heeft wethouder Constans Pos FormulierenHulp Rheden officieel geopend. Vanaf dit moment kunnen mensen er gratis terecht met hun vragen over moeilijke brieven of formulieren.
Aan het begin van de eerste bijeenkomst nam Joop Hooijman van Humanitas het woord en heette iedereen van harte welkom. In zijn toespraak legde hij de werkwijze uit van Formulierenhulp Rheden.
Hierna mocht wethouder Constans Pos de website officieel openen door 'een klik op de muis te geven' waardoor de nieuwe site zichtbaar werd op het grote scherm en dus op heel internet. Om het feestelijk af te ronden mocht hij de taart aansnijden die uitgedeeld werd aan alle aanwezigen.
Wanneer iemand moeite heeft met het het lezen van brieven of invullen van formulieren kan dit tot grotere problemen leiden. De vrijwilligers ondersteunen bij het invullen van formulieren of leggen de inhoud van brieven uit. Er is geen afspraak nodig: iedereen kan gewoon langskomen.
Formulierenhulp Rheden houdt vanaf 15 maart elke donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 spreekuur in Het Dorpshuis in Rheden. In de loop van 2018 komen er ook locaties in Dieren en Velp.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.