Film “Je doet het gewoon” in het mantelzorgcafé Rheden

29 aug 2018, 17:19 Nieuws
dag van de mantelzorg
RHEDEN - Op maandag 17 september is er een bijeenkomst voor mantelzorgers in de gemeente Rheden en Rozendaal vanaf 13.30 uur in het bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a te Rheden.
U bent mantelzorger als u zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Veel mantelzorgers zijn zich niet bewust van het feit dat ze mantelzorger zijn: “Je doet het gewoon.”

“Je doet het gewoon”

Deze keer gaan de deelnemers dan ook kijken naar een film met als thema “Je doet het gewoon”. Zorgen voor een ander kan je veel voldoening geven maar zorgen voor een ander kan ook heel intensief en zwaar zijn. Soms krijg je hulp uit onverwachte hoek, maar soms heb je het gevoel er alleen voor te staan. Het evenwicht tussen draagkracht en belasting is erg afhankelijk van de situatie en achtergrond van de mantelzorger. Dit is voor iedereen weer anders. In de film komen verschillende praktijkvoorbeelden aan de orde. Een moeder die zorgt voor haar zoon met PDD-NOS diagnose, een vrouw die al 15 jaar voor haar man zorgt die 2 keer een beroerte heeft gehad en een familie die samen met de thuiszorg hun moeder bijstaat zodat zij na een ziekenhuisopname thuis kan blijven wonen.
U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom. Om 14.00 uur start het programma. Na het officiële gedeelte is er vanaf ca. 16.00 uur tijd voor een gezellig samenzijn in de Brasserie. Deelname is gratis.

Vervoer

Wanneer u als mantelzorger vervoer nodig heeft om naar het mantelzorgcafé te komen, kunt u dit aangeven bij het MVT. Wij zullen dan ons uiterste best doen een vrijwilliger te regelen die u ophaalt en weer thuisbrengt. Als u iemand nodig heeft die u vervangt tijdens uw afwezigheid proberen wij ook daarvoor een passende oplossing te vinden.

Aanmelden

Om u een goed verzorgde middag te kunnen bieden is het goed om te weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen. Wilt u ons daarom uiterlijk 11 september
laten weten of u komt? Dit kan telefonisch (026-3707070) of per e-mail ( [email protected] ) onder vermelding van naam en telefoonnummer.