Foto-expositie met thema duurzaamheid in De Bundel te Dieren

02 feb 2022, 19:15 Nieuws
camera
Foter.com
DIEREN - Twaalf leden van Fotoclub VeluwezOOm exposeren komende weken met foto’s rondom het thema ‘duurzaamheid'. Het resultaat: twaalf werken met elk een eigen karakter, visie en verhaal. Het werk is te zien vanaf heden tot half april, in de Bundel in Dieren, Ericaplein 5, ingang van de bibliotheek.
De deelnemende fotografen zijn beslist creatief geweest met het onderwerp. Het thema was namelijk een stuk moeilijker in te vullen dan in eerste instantie gedacht. Want wat is duurzaamheid eigenlijk? Wat is schone energie: en hoe schoon is deze energie? En hoe vertaal je dit in een pakkend beeld?
Het leverde in eerste instantie meer vragen dan antwoorden op. Teruggrijpend op de bekende kreet: ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf!’ kwam een aantal fotografen met heel concrete items, soms terugvoerend op iets dat een halve eeuw geleden óók goed was. Anderen gaven blijk van de verdeeldheid die er bij iedereen bestaat over wat de impact van duurzaamheid in ieders dagelijks leven is. Windmolens? Prima, maar moeten ze in mijn achtertuin? En kunnen we het afdwingen, of moeten we ons neerleggen bij het feit dat we duurzaamheid wel kunnen nastreven, maar niet 'maken'.
Iedereen is welkom de expositie te komen bekijken. Deze is dagelijks (behalve zondag) te bezichtigen tijdens de openingsuren van De Bundel.
at your service foto van marjo hendrix
Foto: Marjo Hendrix. Titel van het werk: At your service!