Gedenkboom en plek voor overleden kinderen op Heiderust geopend

10 apr 2019, 18:00 Nieuws
vergeet je niet hofje heiderust 2019 04 10 0
RHEDEN - Vanaf woensdag 10 april heeft begraafplaats en gedenkpark Heiderust in Rheden ook plaats voor overleden kinderen van 0 tot 24 weken. Twee betrokken verloskundigen hebben het initiatief genomen om een deel van de begraafplaats hiervoor in te richten.
Tijdens de opening werd de naam van het gebiedje op een bord onthuld door beide verloskundigen Josephine van der Heiden en Ela Vister en wethouder Gea Hofstede, het "Vergeet me niet Hofje".
Samen met de verloskundigen is een geschikte plek uitgezocht met een besloten karakter, er is een speciale gedenkboom geplaatst van cortenstaal. Daar kunnen ouders een kunststof boomblad in hangen met de naam van het kindje erop.
Josephine van der Heide en Ela Vister namen bij de opening, kort het woord, zij waren blij dat het gelukt was om een plek te realiseren voor kinderen die in de eerste 24 weken van de zwangerschap overlijden. "Wij hopen dat deze plek ouders wat extra steun zal geven." Dit is gelukt met samenwerking met gemeente Rheden. Gea Hofstede sprak haar waardering uit, over dit mooie initiatief van beide dames en de goede samenwerking van alle betrokkenen.
Een gezin dat een kindje verloor in de leeftijd van 0-24 weken was ook aanwezig en heeft het eerste boomblad in de gedenkboom gehangen. De kindjes worden begraven in niet gemarkeerde grafjes, gelegen rondom de stalen gedenkboom. Ouders van in het verleden overleden foetussen kunnen uiteraard ook een boomblad in deze gedenkboom hangen.
Voor verdere informatie kunt u mailen naar [email protected] of bellen naar telefoonnummer 026 495 19 73.
De officiële opening werd verricht op woensdag 10 april om 10.30 uur,

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

vergeet je niet hofje heiderust 2019 04 10 19