Geen Sinterklaasintocht in dorp Rheden

10 nov 2020, 11:40 Nieuws
intocht sinterklaas rheden 2019 22
RHEDEN - Door de aangescherpte Coronamaatregelen zal er dit jaar in het dorp Rheden geen Sinterklaasintocht worden georganiseerd. De organiserende partijen hebben in overleg met de gemeente diverse alternatieven uitgewerkt maar ook deze brengen helaas teveel risico’s met zich mee.
Het besluit om de intocht af te gelasten is moeilijk maar onoverkomelijk. “De veiligheid van de kinderen, hun (groot)ouders en onze vrijwilligers staat voorop.” zegt Eric Elbers, voorzitter van SNOR. “Bij dit traditionele kinderfeest is het onmogelijk om de 1,5 meter te hanteren en je aan een groepsgrootte van twee personen te houden.”
De organisatoren Rhedens Dorpsbelang en Sint Nicolaas Organisatie Rheden zullen er alles aan doen om het Sinterklaasfeest in Rheden niet stilletjes voorbij te laten gaan. Binnenkort introduceren zij een alternatieve “Coronaproof” activiteit voor de kinderen uit Rheden en omgeving.
Omdat Sint en Piet dit jaar ook geen huisbezoeken kunnen afleggen, biedt Sint Nicolaas Organisatie Rheden (SNOR) , die de afgelopen jaren de intocht samen met andere organisaties heeft georganiseerd, op hun website snor-rheden.nl online mogelijkheden zoals: videobellen met Sint en Piet en je kunt je gedicht voor laten lezen door de Sint.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .