Geslaagde Heidewerkdag in Rozendaal

28 feb 2016, 14:09 Nieuws
kluizenaarsweg 27 2 16 001
VELP/ROZENDAAL – De Geërfden van het dorp Velp en de gemeente Rheden hielden wederom de jaarlijkse Heidewerkdag, dit jaar op 27 februari. De belangstelling was weer groot, er hadden zich ± 70 vrijwilligers verzameld op de eerste parkeerplaats van het hondenlosloopgebied ten zuiden van het Rozendaalse Veld.
Zij werden welkom geheten door Nienke Moll van de Gemeente Rheden en na een korte uitleg van de werkzaamheden voor deze dag nam de nieuwe voorzitter, Jan Schaeffer van de Geërfden van Velp het woord.
Hij bedankte de aanwezige leden van de heidewerkgroep, gemeente Rheden, de Imkersvereniging uit Brummen, en vele andere vrijwilligers voor hun komst.
Medewerkers van gemeente Rheden hadden ook dit jaar zorg gedragen voor het afzetten van het gebied waar gewerkt werd. Het was dit jaar de bedoeling om de grotere dennenbomen en berken die gemarkeerd waren, vlak boven de grond af te zagen.
Vervolgens werden deze bomen allemaal naar de paden gesleept zodat ze gemakkelijk bereikbaar zijn en versnipperd kunnen worden.
Voor de tweede opvolgend jaar was er een paard aanwezig die onder begeleiding van zijn baas de grotere bomen naar de open vlakte kon slepen of langs de paden. Dat ging weer met het grootste gemak.
Ook wethouder Constans Pos was deze morgen aanwezig en strak de handen uit de mouwen, met trots poseerde hij bij een flinke den die hij zojuist met een vrijwilliger had om gezaagd.
Rond 10.30 uur werd er een koffie/thee pauze gehouden, en werden er broodjes uitgedeeld. Of kon men een kom warme erwtensoep nemen op deze mooie maar frisse morgen.
Hierna werden de werkzaamheden weer hervat tot 12.30 uur, waarna iedereen hartelijk bedankt werd voor het verrichtte werk en weer huiswaarts ging.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.
kluizenaarsweg 27 2 16 018
De volgende werkzaamheden van de geërfden van Velp vinden plaats op9 april 2016, in de vorm van een weidewerkdag, in Velp-Zuid, langs de A12. Deze wordt voor de tweede keer georganiseert en begint om 09.00 uur tot ± 12.30 uur. Voor catering wordt wederom gezorgd. Graag aanmelden: [email protected] onder vermelding van: "Weidewerkdag 2016".