Gratis kramen voor goede doelen bij de Koningsmarkt in Velp

24 mrt 2016, 15:55 Nieuws
koningsmarkt velp 2016
Velp voor Oranje
VELP – Op 27 april is het weer Koningsdag in Velp, op de Oranjebraderie en (kleine) Koningsmarkt en bij de kinderspelen op het Burgemeester Brandtplein worden weer duizenden bezoekers verwacht.
‘Kom met voorstellen en ideeën’, zegt Herman Steunenberg van Velp voor Oranje. ‘We geven Velpse verenigingen gratis de kans om zich te presenteren en we geven Goede Doelen een gratis kraam om geld te verdienen.’
straattekenengec
De Kleine Koningsmarkt op de Hoofdstraat ter hoogte van de Overtuin, tussen Emmastraat en ABN-AMRO-bank, is voor duizenden bezoekers de start van hun bezoek aan de Koningsdagviering in Velp; de Oranjebraderie aan de Hoofdstraat, de Koningsmarkt aan de Rozendaalselaan en de Kinderspelen op het Burgemeester Brandtplein.
Van 12 – 14 uur is het Koningsschieten achter de ABN-AMRObank. De Schutterskoning vertrekt rond 14.00 uur in een koets naar kasteel Biljoen. Om ca. 13.00 uur arriveren ruim 40 antieke, kleine legermotoren, leden van Keep Them Rolling. Zij stellen zich op tussen Postkantoor en Overtuin. .
Roparun
Op de Kleine Koningsmarkt verdient Stichting Roparun jaarlijks een flink bedrag met de verkoop van oude spullen ten behoeve van mensen met kanker. De Velpsche Woudloopers besteedden de opbrengst vorig jaar voor hun Zomerkamp. En de Velpse Schaakvereniging verdient niets, maar promoot de vereniging door een bijna levensgroot schaakbord neer te zetten. Aan een rij tafeltjes kan jong en oud in alle rust een partijtje schaak spelen met de leden van de vereniging.
Terras op de hoek van de Parkstraat en Hoofdstraat in de aanbieding
In 2013 en 2015 verzorgde de Rotary Rheden-Rozendaal een gezellig terras op de hoek van Parkstraat en Hoofdstraat. De opbrengst was voor een project in Afrika. Die mogelijkheid wordt nu aan een andere vereniging geboden. Voorstellen en ideeën kunnen worden gemeld via Herman Steunenberg, [email protected] , tel. 06-25339076
vdzandt gec