Harpiste Marianne Hofman in Serre van Rozendaal

08 apr 2017, 13:19 Nieuws
jan hofman
ROZENDAAL - Harpmuziek door Marianne Hofman in de Serre van Rozendaal op 19 april
Marianne Hofman is geboren op 30 januari 1995 in Arnhem. Vanaf haar zesde jaar speelt ze harp, eerst op de muziekschool, vervolgens bij Diana de Vries (eerste harpiste van het Gelders Orkest). Op haar 14de ging ze naar de School voor Jong Talent in Arnhem.
In 2011 stapte ze over naar de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2013 heeft ze daar haar VWO-diploma gehaald en in 2014 haar propedeuse harp. Sinds september 2014 studeert ze aan de School of Arts (Koninklijk Conservatorium) in Gent.
Daarnaast volgde ze verschillende masterclasses o.a. bij Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Anneleen Lenearts, Lavinia Mijer, Edward Witsenburg, Natalia Shameyeva, Patrizia Tassini en Assia Cunego.
Ze heeft prijzen gehaald op internationale concoursen, en diverse optredens gedaan zowel solo als met orkesten in binnen- en buitenland. Zo heeft ze afgelopen jaar het harpconcert van Gliere en Saint-Saëns meerdere keren mogen spelen. En dit concert de Danses : Danse Sacreé et profane van Debussy met het symfonieorkest van het conservatorium te Gent.
We zullen nog veel van deze jonge harpiste horen! In de Serre krijgt u op 19 april de smaak te pakken, vanaf circa 10.30 uur. De Serre, Kerklaan 15 in Rozendaal, is zoals gebruikelijk op de woensdag open voor koffie en ontmoeting tussen 10.00 en 12.30 uur.