HELP!! De Sinterklaasintocht komt in gevaar

15 nov 2016, 12:07 Nieuws
schaarweg 12 11 16 022
RHEDEN - Wij zijn als belangenvereniging heel trots dat de Sinterklaasintocht (inclusief het optreden van Max en Sjappie voor de hele kleintjes) een groot succes is geworden. Maar daarvoor worden wel kosten gemaakt.
Belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang werkt samen met SNOR (Sint Nicolaas Organisatie Rheden) en heeft de uitvoering ondergebracht bij deze stichting. Zonder winstoogmerk zorgen zij voor onder andere de aankleding en schmink van Sinterklaas en zwarte Pieten, de omkleed/douche locatie, huur partycentrum Ons Huis, kosten clowns/decoratie, geluid, de boot, de koets en paarden.
Kosten worden ook gemaakt voor het zakje snoepgoed voor de kinderen die de show van Max en Sjappie hebben bijgewoond.

De financiering

3 jaar geleden heeft Rhedens Dorpsbelang als gevolg van de opheffing van de ondernemersvereniging de organisatie van de Sinterklaasintocht van hen overgenomen. Wij kregen van hen een geldbedrag om de intocht enkele jaren mogelijk te maken. Dat geld raakt langzaam op ondanks dat we als RD jaarlijks een extra bedrag uit eigen middelen sparen om de continuïteit in de nabije toekomst te waarborgen.

Kosten laag houden

Wij zijn van mening dat verenigingen in het dorp Rheden een morele plicht hebben iets terug te doen voor het dorp. Indien daarvoor kosten moeten worden gemaakt is dat uiteraard bespreekbaar. Daarom doen wij als RD een beroep op iedereen die een bijdrage levert aan het welslagen van de Sinterklaasintocht in de komende jaren om de kosten beheersbaar te houden.

Meer leden noodzaak. Voor 5 euro per jaar bent u lid.

Van de ca. 3500 huishoudens in het dorp Rheden zijn er ongeveer 450 lid van RD. Ruim 3.000 huishoudens zijn dus nog geen lid, terwijl velen onze activiteiten toejuichen. Uw lidmaatschap is noodzakelijk. Met 300 nieuwe leden
erbij zijn we uit de brand alleen al voor de Sinterklaasintocht. Een makkie om dit te bereiken, toch? Lukt dat niet gaat de intocht binnen 3 jaar niet meer door en dat moet echt worden voorkomen.

Samen sterk

Een dorp is sterk als we samen een verantwoordelijkheid nemen. Daarom doen we een dringend beroep u op iedereen. Dan kunnen we met elkaar de dingen blijven doen en mogelijk nieuwe activiteiten organiseren. Voor u, uw kinderen en kleinkinderen.

Meldt u als lid aan voor € 5,- per jaar

U kunt u als lid aanmelden door een formulier te halen bij het dorpshuis of het te downloaden van onze website www.rhedensdorpsbelang.nl
Wij kijken uit naar uw betrokkenheid en lidmaatschap.
geld
Namens het bestuur van belangenvereniging Rhedens Dorpsbelang
Chris van Zwam en Fons Rengers - voorzitters Rhedens Dorpsbelang