Henk Peelen Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw

19 jan 2020, 22:18 Nieuws
henk peelen ridder inde orde van de rhedense leeuw 2020 01 18 1
RHEDEN - Op zaterdag 18 januari 2020, is tijdens de jaarlijkse Pronkzitting van Cv. De Heiknüüters op stijlvolle wijze de 39eRidder in de Orde van de Rhedense Leeuw bekend gemaakt.
Nadat iedereen zijn hand moest opsteken en men op basis van het antwoord op een aantal vragen de hand omhoog moest houden of naar beneden halen, bleef er na een aantal vragen slechts één hand omhoog: die van de heer Henk Peelen.
Na een kort overzicht van zijn levensloop en de activiteiten die hij voor de gemeenschap heeft uitgevoerd kreeg hij de zilveren speld opgespeld en de bijbehorende oorkonde overhandigd. De uiteindelijke ridderslag zal plaatsvinden op zaterdag 15 februari 2020 om 15:30 uur bij de Rhedense Leeuw op het Meester B. van Leeuwenplein en worden uitgevoerd door de heer Kees Staats.
De avond werd verder ingevuld met optredens van de minigarde “De Madeliefjes” en dansgarde “De Heideblüümkes”, sketchjes door diverse leden van de carnavalsvereniging en muziek van Big Noise en Flow.
Na afloop van het officiële gedeelte brak het feest los dat tot in de kleine uurtjes duurde. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde en heel gezellige Pronkzitting.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.
(Foto's: Theo Jansen, rheden .nieuws.nl en Wil van Zummeren, Cv. de Heiknüüters Rheden)