Het is gelukt, 70 Scoutingleden Velpsche Woudloopers en de Olmen op één foto!

12 mei 2019, 9:56 Nieuws
velpsche woudloopers en de olmen 100 jaar 2019 05 11 1
VELP - Met 70 Scoutingleden ging zaterdag 11 mei, een van de oudste Scoutinggroepen van Nederland, Scoutinggroep de Velpsche Woudloopers en de Olmen samen op de foto.
De foto werd gemaakt ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de groep. De Velpsche Woudloopers waren in 1919 de eerste Scoutinggroep in en rondom Arnhem.

Nieuw logo

Bijzonder was dat voorafgaand aan de groepsfoto het nieuwe groepslogo werd onthuld. Het logo werd ontworpen door een professioneel ontwerpbureau uit de gemeente Rheden, Creaza creatieve communicatie. Op basis van een moodboard en wensen vanuit de groep zijn de makers van het ontwerpbureau aan de slag gegaan. Traditie, het clubgebouw, de groepsdas en onze fraaie omgeving zijn o.a. ingrediënten van dit nieuwe groepslogo.

Op zoek naar de schaar

Voordat het logo onthuld kon worden moesten de jeugdleden proberen twee scharen in het bos te vinden om de onthullingstouwtjes door te kunnen knippen. Dit lukte en de welp Jelay Hendriks en de Scout Lucie Mellink vonden de scharen en mochten zodoende het logo onthullen. Zeer tevreden met het logo zal dit logo nog vele jaren het beeldmerk van de groep zijn. Na de onthulling en de foto’s was het tijd voor taart. Met 70 Scouts aan de taart!

Reünie en groepskamp

Naast groepsactiviteiten in het kader van het 100 jarig jubileum vindt op 25 mei een reünie plaats voor oud-leden. Hiervoor kunnen oud-leden zich nog steeds aanmelden via [email protected]
. Van 14 juni tot en met 16 juni gaat de gehele groep op groepskamp.

Op zoek naar oude foto’s, verhalen, logboeken

Voor het groepsarchief en het jubileum zoeken wij oude foto’s, verhalen, logboeken en allerhande andere zaken die met onze groep te maken hebben. Mocht er genoeg materiaal bij elkaar komen dan kunnen hier wellicht een boekje van maken! Voor meer informatie kunt u bellen naar dhr. J. Withaar, 026-3620075.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's.
(Foto onder: Dronefoto L. Withaar)
dronefoto l withaar