Hoe veilig is onze gemeente?

10 jul 2015, 11:53 Nieuws
veiligheidsmonitor
GEMEENTE RHEDEN - Hoe ervaart u de veiligheid in uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 2.700 inwoners van de gemeente Rheden.
Voelt u zich veilig in de gemeente Rheden?
De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar de gevoelens die inwoners ervaren met betrekking tot veiligheid, buurtproblemen, het optreden van gemeente en politie. Ook wordt onderzocht hoe vaak inwoners slachtoffer zijn van criminaliteit. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint omstreeks 20 augustus; de resultaten worden in maart 2016 verwacht.
De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. De resultaten van de Veiligheidsmonitor worden vergeleken met het aantal meldingen en misdrijven die door de politie zijn geregistreerd.
Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research.
Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor:
“Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente/regio vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen”.
Het is volgens het gemeentebestuur belangrijk dat zoveel mogelijk van de burgers die benaderd worden meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente/regio.
Het onderzoeksbureau I&O Research heeft een steekproef getrokken uit alle inwoners van de gemeente. In onze gemeente mogen uiteindelijk 2700 willekeurig gekozen inwoners deelnemen aan het onderzoek. Zij ontvangen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In 2015 doen 112 gemeenten mee aan het onderzoek van de Veiligheidsmonitor.
Meer informatie over vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl