Hulp vanuit een Facebookgroep, dat kan!

15 jul 2016, 11:24 Nieuws
naastenhulpfbgroep
De Facebookgroep “Naastenhulp vraag/aanbod Dieren, Zutphen, Arnhem, Nijmegen e.o.” is opgericht door Susanne Abrahams op 16 november 2014. Is Naastenhulp ook iets voor jou?
Inmiddels heeft de groep alweer 780+ leden en zijn er al heel wat Naastenhulp-activiteiten geweest.Susanne is voor haar inzet voor Naastenhulp genomineerd geweest voor Vrijwilliger van het jaar 2015.
Wat is de achterliggende gedachte van Naastenhulp?
Het doel is ontstaan vanuit een wens waarbij Susanne het liefst iedereen wil helpen. Er was op dat moment niets anders te vinden wat voor haar alles omvatte wat ze in gedachten had, dus besloot zij zelf iets op te starten met als doel; Hulp aan elkaar in de breedste zin van het woord.
- Of het nu om gaat om de vraag naar eten of kleding. Of een verjaardagscadeautje wat niet gekocht kan worden omdat je onder bewind staat of om welke andere rede dan ook.
- Of je kunt niks voor Sinterklaas en/of Kerst kopen.
- Of je bent eenzaam en wilt graag aanspraak.
- Of je wil iemand laten verrassen met een kaartje, van wie je bijna zeker weet dat die helemaal niets zal krijgen.
De groep heeft inmiddels tientalen gezinnen met schrijnende hulpvragen van boodschappen voorzien. Zou niet noodzakelijk moeten zijn vandaag de dag maar de realiteit is helaas anders, merkt beheerster van de pagina, Suzanne Abrahams uit Dieren.
Er zijn ook kookgroepjes en wandelgroepjes vanuit deze groep ontstaan.Susanne probeert mensen te inspireren om buiten de gestelde kaders te denken wat Naastenhulp betreft. Vaak hoort ze mensen al snel roepen; ik heb niks te geven, ik heb niemand iets te bieden.
Door zelf bepaalde initiatieven te nemen hoopt zij bij mensen op ideeën te brengen waar ze zelf misschien niet eens aan gedacht heeft. Op die manier probeert ze een positieve vonk over te laten slaan.
Zo heeft Susanne bijvoorbeeld al eens leden van de groep de mogelijkheid gegeven om bij haar en haar vriend Thijs, aan de schuiven voor een kerstmaaltijd en een paasbrunch. Heeft ze inmiddels twee keer een kledinginloop bij haar thuis georganiseerd waar mensen met een kleinere beurs gratis kleding mochten komen halen. En er zit alweer een kledinginloop aan te komen.
Regelmatig biedt Susanne ook een gratis workshop aan speciaal voor de mensen van deze groep en niet alleen voor de leden met een kleinere beurs. Zoals bijv. de leuke creatieve workshop “Decopatchen met servetten” die ze inmiddels een aantal keren heeft gegeven. Maar ook workshops op gebied van zelfonderzoek en zelfontwikkeling, gratis en voor niets voor leden van Naastenhulp aangeboden.
Ruilmiddag
Op16 julihoudt Susanne een ruilmiddag bij haar thuis in Spankeren; Je neemt zelf spullen mee die je kwijt wil maar eigenlijk te goed/mooi zijn om weg te gooien en ga misschien zelf naar huis met weer iets van een ander waar jij ontzettend blij van wordt.
Workshop
Op20 augustus geeft Susanne een gratis workshop “Assertief zijn is respectvol”. Voor deze workshop zijn nog 4 plekken vrij.
Naastenhulp is een besloten groep maar iedereen mag lid worden. Aanmelden voor de groep kan HIER .