Informatie- en ontmoetingsavond over dementie in Rheden

17 apr 2015, 11:08 Nieuws
dorpshuisrhedenlogo
RHEDEN - ‘De rol van de huisartsenpraktijk’ is het thema van de tweede regionale informatie- en ontmoetingsavond over dementie. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdagavond 28 april in het Dorpshuis in Rheden.
Huisarts G.M. Bekkering en praktijkondersteuner M. Lammertse zijn te gast om uitleg te geven over hun rol in de verschillende fases van dementie. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot omstreeks 20.30 uur. Het Dorpshuis is gevestigd aan het Meester B. van Leeuwenplein 3 in Rheden.
Eerste aanspreekpunt
Bij geheugenproblemen is de huisarts veelal het eerste aanspreekpunt. Hij of zij speelt een belangrijke rol bij het diagnosticeren, verwijst zo nodig door en speelt een rol bij het regelen van hulp als er meer aan de hand lijkt te zijn dan normale vergeetachtigheid.
Aanmelden niet verplicht
De informatie- en ontmoetingsavonden over dementie worden georganiseerd door Alzheimer Nederland (afdeling Arnhem e.o. en afdeling Doetinchem), Attent Zorg en Behandeling, Buurtzorg en Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familieleden, vrienden, buren en andere betrokkenen.
Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar in verband met de organisatie wel erg prettig. Dit kan via Meldpunt Vrijwillige Thuishulp en Mantelzorg (MVT) Rheden/Rozendaal: 026 370 70 70, op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur. Of per mail: [email protected] .
Deelnemers aan de bijeenkomst die problemen hebben met de opvang in de thuissituatie of met het vervoer kunnen ook contact opnemen met het MVT.