Oranjefeest in Rheden

28 mei 2018, 11:47 Nieuws
jaarmarkt rheden 2018 1
RHEDEN – Vanaf vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei was er op het Meester B. van Leeuwenplein, de jaarlijkse kermis - Oranjefeest, met op zondag ook de jaarmarkt in de Groenestraat in Rheden, met weer vele kramen met voor elk wat wils.
Kermis:
De kermis was vrijdag en zaterdag van 14.00 uur tot 23.00 uur te bezoeken, zondag opende deze om 12.00 uur en werd om 18.00 uur afgesloten.
Jaarmarkt:
De jaarmarkt werd gehouden in de Groenestraat, het Dweilorkest 94 ½ liep door de staat en zorgde voor een vrolijke noot. Ook het Rhedense Fanfare Corps gaf een concert, bij het kruispunt Groenestraat- Veerweg -Arnhemseweg konden mensen genieten van een uur lang durend concert.
Er waren stoelen geplaatst om het de toehoorders zo aangenaam mogelijk te maken. Mede door het mooie weer waren alle stoelen bezet en vele voorbijgangers van de jaarmarkt bleven staan om te genieten van de mooie muziek.
Het orkest onder leiding van Harry van Bruggen bracht een aantal goed in het gehoor liggende en herkenbare nummers. Ze speelden onder andere: Eres Tu (bekend van het
songfestival) - Matrimony van Gilbert O'Sullivan en Mag ik dan bij jou.
Door de grote hitte vloeide er menige zweetparel maar het applaus voor hun inzet zorgde ervoor dat de muzikanten met genoegen konden terugkijken op een geslaagd concert.
Vogelschieten:
Op zondag vond ook het vogelschieten plaats bij de pomp op het Dorpsplein, om 15.00 uur viel het eerste schot, georganiseerd door de Oranjevereniging. Jan Lourens Krähe mag zich dit jaar schutterskoning 2018 noemen.
Bij het Plein bij de pomp had Rheden voor Oranje een rodeostier geregeld en kleine kinderen konden een ritje maken op een pony.
Kijk voor meer informatie op: http://www.rhedenvoororanje.nl. De vereniging zoekt nieuwe enthousiaste bestuursleden om samen met hen, het dorp en de gemeenschap nog mooier te maken.
Klik op de bovenste foto voor meer foto's