kantoor van FNVbouw afdeling Velp/Rheden weg uit Velp.

18 okt 2016, 17:32 Nieuws
schoolstraat 17 10 16 001
VELP - Per 1 januari 2017 sluiten de deuren van het kantoor van FNVbouw afdeling Velp/Rheden in de Schoolstraat in Velp. Het bestuur stopt, waarmee een einde komt aan 109 jaar “plaatselijk” vakbondsbestuur in Velp/Rheden.
De leden van de afdeling worden overgedragen aan het lokale netwerk Arnhem.
Ter viering van dit historisch moment, heeft het bestuur haar leden 22 oktober uitgenodigd voor een feestelijke afscheidsjubileumavond in zaal `Ons Huis`, B van Leeuwenplein 7, in Rheden.
Om iedereen gelegenheid te bieden afscheid te nemen, houdt het bestuur 's middags een afscheidsreceptie in zaal Ons Huis. Deze receptie wordtzaterdag 22 oktober 2016gehouden van 15.30 tot 17.00 uur.
Terugkijkend constateert het bestuur, dat 109 jaar plaatselijke vakbond een flink aandeel heeft gehad in de kwaliteitsverhoging van de samenleving in Velp en Rheden.
Naast het verbeteren van arbeidsomstandigheden, wordt daarbij met name gedacht aan het oprichten van de woningcorporaties St Jozeph en Ons Belang in 1920 (heden is dat Vivare).
Maar ook het ondersteunen c.q. mede oprichten van diverse verenigingen is de plaatselijke gemeenschap ten goede gekomen, zoals bijvoorbeeld de muziekvereniging met de veelzeggende naam PALVU (Proletariers Aller Landen Verenigd U’)
Het kantoor zit nu nog in de dr Voorthuizenschool, Schoolstraat 11 te Velp