Kleurbeleving in de tuin: Lezing Groei & Bloei afdeling Veluwezoom

14 okt 2016, 11:19 Nieuws
csm preview54 9f5faedec0
SPANKEREN - Op donderdag 20 oktober wordt er weer een lezing gegeven in De Kerkhorst aan de Dorpsweg 65a te Spankeren. De lezing begint om 19.30 uur en wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veluwezoom.
De lezing wordt gepresenteerd door Martje van den Bosch. Zij heeft een tuin in Demen en heeft over de beleving van kleur in de tuin een boek geschreven.

Kleuren

Hoe we een tuin waarderen en de kleuren erin ervaren wordt mede bepaald door wat we mooi vinden. Iedereen beleeft kleur anders, dat zegt iets over de persoon en het zegt iets over de kleur. Factoren die daar een rol in spelen, komen aan de orde, evenals de eigenschappen en effecten van kleuren.

Beleving

De beleving van kleur in de tuin helpt om je eigen beleving van kleur en je eigen kleurvoorkeur te begrijpen. Maar het is ook een heel praktisch verhaal met veel aandacht voor de beplanting. Niet alleen éénjarige en vaste planten, maar ook bollen, rozen en bomen komen aan bod. Behalve een beschrijving hoor je handige tips voor de verzorging en doe je ideeën op om in je eigen tuin aan de slag te gaan. De presentatie wordt ondersteunt door prachtige foto’s.
Gratis voor leden van Groei & Bloei. Voor andere geïnteresseerden is het € 3,—, inclusief koffie& thee.